Mobil

Znaps gjør mobilladeren magnetisk

Dinside Å snuble i en ladekabel kan være dyrt om man er ekstra uheldig. Det fikk en kollega erfare for noen år siden da sønnen snublet i ladekabelen til den bærbare PC-en, hvorpå ladepluggen knakk i porten. Reparasjonen innebar å bytte hele hovedkortet og havnet på flere tusenlapper.

Derfor har vi satt ekstra pris på Apples ladeløsning MagSafe, som har vært standard på Macbook-maskiner siden 2006. Kabelen smekker på plass via magneter – ikke bare praktisk når du skal putte i kabelen, men snubler du i ledningen faller den bare ut, slik at den umulig kan knekke i porten som omtalt over.

Å snuble i ladekabelen til telefonen kan også bli dyrt, siden telefonen da kan falle i bakken. Det ønsker folkene bak Kickstarter-prosjektet Znaps å gjøre noe med.

Magnetisk mellomledd

Ideen er like enkel som den er genial – ved å la en liten plugg sitte i ladeporten, samt utvide ladekabelen med en ekstra overgang, kan de to magnetisk kobles til hverandre.

Dermed er et lett å plugge den i, siden delene bare smetter på plass. Dessuten vil kabelen bare løsne dersom du rykker hardt i den, og den lille pluggen har også en gummilist som skal forhindre vann å trenge inn i porten.

Både Ligthning og micro USB

Pluggen kommer både for Lightning (iPhone) og mikro-USB (alle andre telefoner).

En kjekk bonus for de med mikro-USB er at Znaps-løsningen fungerer begge veier, slik at det ikke spiller noen rolle hvordan du setter inn kabelen. Det har Apples Lightning-kabel hatt siden lanseringen i 2012 og kommer også i den nye USB Type C-standarden.

Her er en video som viser hvordan produktet er tenkt å fungere:

Billig løsning

Znaps skal etter planen lanseres i november i år og kan forhåndsbestilles ved å støtte Kickstarter-prosjektet.

Som vi har påpekt tidligere – folkefinanseringstjenster lar deg støtte utviklingen av et produkt der du på ingen måte er garantert at produktet du «forhåndsbestiller» blir helt som antydet, eller at det blir noe av i det hele tatt.

LES OGSÅ: Våre Kickstarter-erfaringer

Når det er sagt, er prisen ganske lav for Znaps. For 14 kanadiske dollar (88 kroner med dagens kurs) får du alt du trenger til én enhet, inkludert frakt til Norge (du kan selv tilpasse «bestillingen» via en egen kalkulator).

Kickstarter-brukerne har allerede vist stor begeistring for Znaps, og fianiseringsmålet på rundt 750.000 norske kroner har for lengst blitt forbigått. I skrivende stund har prosjektet samlet inn rett under 10 millioner kroner.

PS! Vi har tidligere skrevet om et lignende produkt for hodetelefonutgangen, Magzet, men de klarte ikke å nå finaniseringsmålet på Kickstarter og ble følgelig ikke realisert.

Kilde for: Mobil – DinSide.no