Mobil

AirDroid – en av de beste Android-appene

Dinside Å flytte data mellom mobiltelefon og PC kan gjøres på mange måter: Man kan enten bruke en nettlagringstjeneste, koble til med USB-kabel, sende epost til seg selv, eller andre ting.

Langt mer elegant er én av våre Android-favoritter, Airdroid. Den har vi skrevet om før, men den er verdt nok et besøk, siden den har kommet i ny versjon siden sist gang.

Ja, faktisk hadde vi den med i listen over 18 anbefalte Android-apper fra 2012.

Brukes på to måter

Nytt i versjon 3 er at det nå finnes tilhørende apper for Windows og Mac, men den «gamle varianten» av å bruke tjenesten er fortsatt like aktuell.

Alt du trenger å gjøre er å installere Airdroid på telefonen, starte appen og så peke nettleseren på PC-en til web.airdroid.com.

Der finner du så en QR-kode som du skanner med Airdroid-appen, og vips, så gjøres nettleserfanen om til et «skrivebord». Her har du full tilgang til både å lese og skrive meldinger, se på og overføre bilder og filer frem og tilbake og så videre.

SMART: Airdroid gjør innholdet på telefonen din til et «skrivebord» i nettleseren.

Ja, du kan til og med installere og avinstallere apper direkte via nettleseren på PC-en, fjernstyre kameraet og endre eller legge til ringetoner.

LES OGSÅ: Vis Android-bildet på PC-skjermen

Egen Mac- og Windows-app

EGNE APPER: Med Mac- og Windows-apper kan du blant annet overføre filer til telefonen ved å dra og slippe dem over Airdroid-ikonet.

Som nevnt er en nyhet i versjon 3 av Airdroid at den nå har fått tilhørende apper for Windows og OS X.

Det gjør blant annet at du kan få opp varsler fra telefonen direkte på PC-skjermen og også interagere med dem; for eksempel ved å svare på en SMS eller avvise en telefonsamtale.

I tillegg er det enkelt å bruke appen for å flytte filer til og fra telefonen, lese og skrive SMS og så videre.

Airdroid er gratis i bruk, men da får du maksimalt knytte to Android-enheter til den samme kontoen, i tillegg til at det finnes begrensninger på hvor store filer du kan overføre og hvor mye data du får overført i uka når enhetene ikke er koblet til det samme trådløse nettverket (altså via internett).

Premium-utgaven låser opp dette og gir enda mer funksjonalitet, blant annet overføring av hele filmapper, se gjennom kameraet via internett (altså at du for eksempel kan bruke en eldre Android-enhet som overvåkingskamera) og mer til.

Du finner alt du trenger å vite på Airdroid.com, inkludert nedlasting av Windows og Mac-apper. Android-appen finner du i Play Butikk.

LES OGSÅ: Slik styrer du PC-en med telefonen

Kilde for: Mobil – DinSide.no