Silikonpupper
Helse

Silikonpupper bør gjennomføres etter nøye planlegging

Det er egentlig bare betegnelsen på brystforstørring ved å få implantater laget av silikon. Hvis en går med tanker om å forstørre brystene, er det flere ting en kan sette seg inn i før en faktisk møter en kirurg ansikt til ansikt. Jo mer informasjon en har og jo bedre forberedt en er, desto mer fornøyd vil en nok bli etter operasjonen.

Kosmetiske operasjoner er ikke gjort i en fei og det samme gjelder om en ønsker seg silikonpupper. Mange vil si at det er tre ulike stadier:

 • Før operasjonen så er det planlegging og skaffe seg så mye informasjon en kan om selve inngrepet og valg av klinikk og kirurg.
 • Selve operasjonen som gir silikonpupper.
 • Tiden etter operasjonen hvor en følger veiledningen for å friskne til på en god og sikker måte.

Store forskjeller på pris

Flere tenker nok ganske fort på pris. Tanken på å få seg silikonpupper har kanskje ligget i bakhodet i flere år og har kun vært en tanke fordi det er kostbart. Selv om det er dyrt så kan en spare penger på å sjekke ut ulike priser ved klinikkene i Norge. En kan selvfølgelig også ta en titt på tilbud i utlandet, men man anbefales å foreta inngrepet i Norge av flere grunner.

forskjeller

I dag så er vi blitt så vant til å bruke nettsteder som gir oss prissammenligning når vi skal kjøpe klær, sminke eller flybilletter. De fleste kjenner navnet eller har brukt steder som expedia.com eller bestpris.no. Det er faktisk et nettsted som tilbyr sammenligning av pris på silikonpupper. Hvis en går inn på helsesmart.no og søker på silikonpupper så får en opp liste med alle klinikker og deres priser. Her kan man raskt se at to ulike klinikker utfører for eksempel brystforstørrelse med rund protese med hele 9000 kroners forskjell.

Research klinikkene

La oss si at man sjekker prissammenligning av inngrepet som gir en de etterlengtede silikonpuppene så begynner man å sjekke klinikkene. Pris er ikke absolutt alt når det kommer til en faktisk operasjon som medfører visse risikoer. Prisen burde i hvert fall ikke være alt når det kommer til egen helse.

En annen ting er at forarbeidet som gjøres også er med på å sikre at resultatet blir bra. Ingen ønsker å ende opp med silikonpupper som ikke ser bra ut og som i verste fall medfører komplikasjoner. Hva bør en sjekke ut når det kommer til klinikkene?

etterlengtede silikonpuppene

 • Lese anmeldelser fra andre som har foretatt samme operasjon. Det er alltid lurt og nyttig å få kjennskap til andres erfaringer med klinikken og kirurgene.
 • Bruk nettet og søk opp kirurgene ved de ulike stedene. Skal en gjøre noe sånt som å få implantert silikonpupper så ønsker de fleste at det er den beste og mest erfarne kirurgen som gjør operasjonen.
 • Til slutt velger en ut noen kandidater som egner seg for ditt formål. Det burde være en samlevurdering ut fra pris, tilgjengelighet ut fra hvor en bor og informasjon en har samlet seg om stedet. Book deretter konsultasjonstimer slik at en får møte kirurgene og deretter ser om kommunikasjon og videre plan er det en forestiller seg.

Ut fra dette burde en klare å ta et godt valg når en velger stedet en skal foreta operasjonen. I ettertid vil en være glad for at en brukte ekstra tid, på grundig forarbeid. Operasjoner selv om det er av kosmetisk art, burde ikke være en impulshandling.

Det er både fordeler og ulemper

Av de to ulike måtene en kan få brystforstørring er silikonpupper med silikonproteser den mest vanlige. Den andre formen er ved hjelp av eget fett. Da fettsuges et område som har ekstra fett på kroppen som for eksempel magen, og så flyttes dette til puppene.

 • Fordelen med bruk av egne fettceller for å øke brystenes størrelse er at det er den mest naturlige måten. Stort pluss er at en fjerner fett fra et sted en har for mye.
 • Ulempen ved bruk av fettceller er at størrelsen begrenses. Det passer best for de som kun skal opp en behå-størrelse. Prismessig så er dette også en del dyrere siden dette er et kombinasjonsinngrep.

Hvis man har bestemt seg for proteser og ikke ved å transplantere egne fettceller, så må man velge hvilken type protese.

 • Silikonproteser
 • Saltvannsproteser

Så kommer man til det siste valget og det er avgjørende for utseende av silikonpupper. Skal de sitte høyt, se naturlige ut og hva vil passe med kroppsfasongen. Dette valget kan en gjøre i samråd med kirurgen som vil forklare og vise ved hjelp av bilder og 3-D fremvisning.

silikonpupper med silikonproteser

 • Runde proteser sitter høyere og kan se litt mer falske ut. Dette er kanskje typisk det en forbinder med silikonpupper.
 • Dråpeformet proteser som også kalles anatomisk formede, gir et mer naturtro utseende med tyngden nederst i brystet.

Det som er mest populært er implantater av silikon. Årsaken er blant annet at de føles mer naturtro å ta på og er mer lik menneskelig brystvev. Silikonproteser er laget av silikon og skulle skallet rundt silikongeleen briste vil dette ikke være særlig bra. Risikoen er derimot svært liten, og selve protesene er laget for å tåle det meste. I USA anbefales man at brystene sjekkes annen hvert år for lekkasje. Denne sjekken kan gjøres enkelt ved å ta en ultralyd eller en MR.

Den andre typen implantat som er laget av saltvann, oppleves å ha noe oftere lekkasje enn de av silikon. Lekkasje av disse er ikke like alvorlig som ved silikon da disse inneholder naturlig salvann og kroppen kan absorbere dette uten å ta videre skade av det.

Kapselkontraktur

Kroppen vil reagere når det legges inn noe i kroppen som er et fremmed stoff slik en silikonprotese er. Det som da skjer, er at kroppen selv produserer litt arrvev som er bindevev rundt dette fremmede. Silikon er et stoff som ikke forårsaker særlig reaksjon eller dannelse av arrvev, istedenfor dannes kun en ytterst tynn hinne (arrhinne) rundt silikonimplantatet.

Skulle en være en av de få som utvikler arrvev så kan konsekvensen være at selve brystet og silikonimplantatet innskrumper. Brystet blir hardere, og dette kan være smertefullt. Dette er det en kaller for kapselkontraktur.

Senkomplikasjon

En slik dannelse som kapselkontraktur skjer i etterkant etter at en har fått sine silikonpupper og dannes over en tid. Dette er ikke veldig vanlig, men man må være klar over mulige komplikasjoner som kan oppstå. Det skjer også sjeldnere i dag på grunn av utviklingen av nye typer implantater. Det er ikke farlig i seg selv, men endres brystet veldig i utseende og om en har smerter på grunn av dette så kan det være aktuelt med operasjon.

silikonbryster

Hvis en skulle være en av de få som uheldigvis utvikler slik kapselkonstraktur, så fjernes hele kapselen inkludert silikonimplantatet. Da vil det være mulig å legge inn nye implantater, men dette vurderes individuelt.

Silikonpupper av mange årsaker

Kvinner har et utall av grunner til å ønske seg silikonpupper, og ingen er av disse er hverken uvanlige eller dårlige.

 • Naturlige små bryster
 • Forskjeller på brystene
 • Endrede bryster på grunn av vekttap, amming eller graviditeter
 • Sykdommer som kreft

Uansett årsak til at de fleste kvinnene gjennomførte inngrepet og fikk silikonpupper, så er de aller fleste svært fornøyd i etterkant. Mange hevder resultatet gav både et fysisk og en psykisk transformasjon.

Kilde: https://avivahelse.no/silikonpupper-med-implantat/