Mobil
Mobil

Sikkerhetshull i iOS9

OOPS! Et sikkerhetshull i iOS9 gjør at uvedkommende kan se alle bilder på telefonen selv om den er låst.

Dinside Foreleden dag ble iOS 9 lansert med brask og bram, og allerede har nesten 50 prosent av Dinsides lesere som bruker iPhone oppgradert til den nye versjonen, viser vår statistikk.

Har du hatt trøbbel med iOS 9-oppgraderingen, tipser vi forresten om at versjon 9.0.1 nå er tilgjengelig, som retter noen av de kjente feilene. Den finner du på vanlig måte ved å gå på innstillinger, oppdatering.
Se bilder på låst telefon
En ting som ikke er rettet opp i, er imidlertid en svakhet som gjør at uvedkommende kan se alle bildene på telefonen selv om den er låst.

Det krever riktignok en viss innsats og innebærer å taste PIN-koden feil fire ganger, aktivere Siri underveis i det femte forsøket og så trykke seg igjennom på riktig måte.

Videoen under viser hvordan det hele fungerer:
Slik beskytter du deg

HER: Slår du av denne bryteren i iPhone-innstillingene, forhindrer du at andre kan få tilgang til bildene dine selv om telefonen er låst.

Frem til Apple har fikset dette problemet, kan du beskytte deg ved å deaktivere Siri fra låst skjerm.

Det vil da gjøre at du ikke kan bruke Siri-funksjonen uten å låse opp telefonen først.

For å deaktivere Siri fra låst skjerm går du til innstillinger, Touch ID og kode og bla ned til «Tilgang fra låst skjerm» der du slår av Siri-bryteren.

Problemet gjelder for øvrig også iPad og iPod Touch, så fremt iMessage (Apples meldingstjeneste) er aktivert på enheten.