Webdesign bedrift
Teknologi

Hvorfor et unikt webdesign er så viktig for din bedrift

Det er stor kamp om å fange nettbrukernes oppmerksomhet. Mange nettsteder dukker opp med eneste hensikt å presentere reklame og mange tilbyr useriøse tjenester, samt flere steder har som eneste intensjon å svindle de brukerne de kan få tak i. På grunn av dette er også brukerne mer og mer bevisste på masseproduserte webdesign og nettsteder som virker useriøse.

Fange brukernes oppmerksomhet

På grunn av alle useriøse eller inaktive nettsteder som finnes, og alle småbedrifter og personer som ønsker å starte bedrifter, og som oppretter nettsteder, utvikler brukerne forsvarsmekanismer og styrer elegant unna nettsteder som ser masseproduserte ut eller som ser ut som de er reine reklamenettsteder. Det er blitt en kamp for å fange brukernes oppmerksomhet. Det finnes så mange nettsteder der ute, at om du vil stikke deg frem blant mengden, så bør dine websider være unike og brukervennlige. En nettside kan være alt fra den mest praktiske og brukervennlige til et kaos hvor man ikke kan skille informasjon fra reklame. Men om brukerne opplever din side som solid og seriøs er det mye mer sannsynlig at du har en ny venn.

Webdesign drukner i mengden

Det er mange aktører som benytter seg av gratisløsninger, noe som er vel og bra. Men de fleste vil da bruke design som er laget og solgt for noen små slanter hos en innholdssite. Blant disse dukker det opp et og annet bra webdesign i Bergen, men den blir så ofte benyttet av alle. Derfor ender mange nettsteder for nystartede bedrifter opp med å bli helt like, muligens med noe variasjon av farger og bakgrunn. For at du skal komme deg frem i lyset foran disse, må du ha en unik design som fanger brukernes oppmerksomhet for at ikke din webdesign drukner i mengden. Du ønsker heller ikke å ligne på nettsteder som kun er der for å svindle brukere. Da vil brukerne så på din site som useriøs også.

Mange useriøse websider

Internett har sine fordeler og ulemper. Hovedfordelen er at det gir praktisk tilgang til løsninger for alle, med som en av ulempene når det er mange brukere til stede, er at det også tiltrekker seg useriøse aktører. Sider som forsøker å hente informasjon fra deg som du ikke ønsker at de har, eller som forsøker å svindle deg for penger eller annet florerer på nett. Disse useriøse aktørene skaper utfordringer for de seriøse som forsøker å nå sine kunder og brukere. Det er derfor lettere enn noen gang å drukne i mengden av nettsteder, og vår mulighet for å få oppmerksomhet fra brukere og potensielle kunder er å ha et unikt webdesign.

Webutvikling i fremtiden

Hvor er vi så på vei med webutvikling i fremtiden? Multimedia blir viktigere med gode mobile nettløsninger. Vi kan nå kundene på mange måter ved å skape et godt samspill mellom lyd, bilde, tekst og presentasjoner. Men dette kan lett misbrukes og skape kaos på sidene våre i stedet for den fasinerende løsningen vi siktet på. Kundene ønsker praktiske muligheter for å finne informasjon om produkter og tjenester umiddelbart, og i tillegg være i stand til å få ordnet med bestilling umiddelbart. Det vil si at sidene må være enkle å bruke til å hente ut relevant informasjon enkelt og problemfritt.

Med en økende mengde aktører, noen useriøse og noen som bare forsøker så godt de kan å være representert uten for mye kostnad, så er det viktigere enn noen gang tidligere å stikke seg ut fra mengden for at brukere og kunder skal finne deg. Invester noen kroner i webdesign fro nettsidene dine. Du kan få en stor gevinst av å ha brukervennlige sider for dine kunder.