Lån penger
Finans og økonomi

Trenger du penger i dag?

Skal du ta lån, er det ofte fordi du trenger pengene her og nå. Et godt tilbud, betalinger som forfaller i dag og får strafferente om de ikke bliver betalt, innskudd til ny bolig, som skal betales på dagen om ikke det skal glippe å få den – alt dette er grunn til å trenge lån på dagen, og penger i hånda her og nå.

Billig lån på dagen

Selv om du skal ha lån på dagen, er det viktig å undersøke markedet, slik at du får best og billigst mulig lån på dagen. Forbrukslån er den lånetypen som blir utbetalt raskest, og stort sett alle kan få forbrukslån. Er du under 21, har dårlig økonomi eller betalingsanmerkninger, kan det være færre pengeutlånere, som kan tilby deg lån, og dermed kan det være litt vanskeligere å få lån på dagen. Det finnes likevel muligheter for deg. Generelt er tommefingerregelen, at jo mindre komplisert du er som kunde, jo mindre komplisert er det å få lån.

Det viktigste for de fleste låntakerne er at lånet ikke blir for dyrt. Gjelder dette også deg, skal du sjekke rente og gebyrer på lånet ditt. Når du sammenlikner renter, skal du se på den effektive renten, som forteller hvor mye lånet koster samlet sett. En del lånutbyder har også gebyrer på lånet, og disse varierer veldig. Det finnes både opprettelsesgebyr og termingebyr – husk å undersøke begge deler! Konkurransen på lånemarkedet har også blitt såpass stor at du kan finne gebyrfri lån – men pass opp for at gebyrene ikke i stedet er bakt inn i en høyere rente!

Tilsagn eller penger?

Skal du ha pengene fortest mulig, må du også huske å se om långiver gir tilsagn til lånet på dagen, eller om du faktisk får pengene satt inn på kontoen din på dagen. Blir pengene satt inn senere, skal långiver opplyse når du kan regne med å ha pengene på kontoen. Ofte rekker det at du kan fremvise lånetilsagn, og betale penge fortest mulig, hvis du for eksempel skal betale innskudd til bolig, eller kjøpe bil. Med andre ting må du ha kontanter, for eksempel hvis du skal kjøpe sommerreise på slagtilbud.

Rask prosess gir billig lån

Selv om du kanskje ikke trenger penger her og nå kan det likevel være greit å få tilsagn fort. Med lån på nettet, kan du få tilsagn fort og enkelt. Det eneste du trenger er å ha bank-ID til å verifisere hvem du er, og underskrive låneavtalen.

Det har blitt mye enklere å låne penger ved å fylle ut lånesøknad på nettet, og få tilsagn på e-post eller tekstmelding. Da kan du fort se hvilken långiver, som kan gi deg det beste tilbudet, underskrive lånetilbudet med bank-ID og sende det tilbake med e-post. Med forbrukslån på nettet kan du også søke om lån når og hvor du vil, og trenger ikke vent på at banken er åpen.