Mobil

App Store utsatt for angrep

IKKE UANGRIPELIG: Apple har strenge regler for hvilke apper som slipper inn i App Store, men heller ikke Apple er immune mot angrep. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

IKKE UANGRIPELIG: Apple har strenge regler for hvilke apper som slipper inn i App Store, men heller ikke Apple er immune mot angrep. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Dinside For første gang i historien har Apples App Store blitt rammet av av et massivt hackerangrep.

Dette melder nyhetsbyrået Reuters.

Rammer mange apper og millioner av brukere

Blant appene som er rammet av angrepet er nettpratappen WeChat, som har over 600 millioner brukere – primært i Kina.

Det er første gang hackere klarer å komme seg forbi Apples strenge sikkerhetsrutiner. Likevel er det tidligere funnet fem apper med såkalt skadelig kode, altså apper som er laget for å spionere på eller lure brukeren.

Denne gangen skal rundt 36 apper være rammet, ifølge Wall Street Journal.

Ifølge Palo Alto Networks er tallet noe høyere. De hevder over 50 apper er rammet, skriver ITavisen.

Slik foregår lureriet

Hackerne lurte app-utviklerne til å bruke en falsk versjon av Xcode, programmet som brukes for å lage apper. I denne falske versjonen ligger det muligheter til å legge inn lure-programvare som i neste instans kan ramme vanlige brukere.

– Vi har fjernet de appene fra App Stores som vi vet har blitt laget med pirat-programvare. Vi jobber nå med utviklerne for å forsikre oss om at de bruker den riktige versjonen av Xcode for å gjenoppbygge appene sine, sier Apples talskvinne Christine Monaghan til Reuters.

Apple har foreløpig ikke gått ut med advarsler til vanlige brukere, og har heller ikke kommet med forslag til forholdsregler.

Les også: Her har Apple mye å gå på

Kilde for: Mobil – DinSide.no