Mobil

Appen som lar deg tekste mens du kjører

Dinside RayGo er laget av Project Ray og lar deg operere appene på smarttelefonen din uten at du tar øynene fra veien. Dingsen ble presentert på Indiegogo den 23. mars i år.

Project Ray er i dag ledende innen produksjonen av smarttelefoner for blinde og svaksynte.

Livsfarlig tekst

Teksting og mobilbruk langs veien er et utbredt problem på norske veier.

En undersøkelse gjort av Opinion AS for KLP i juni i fjor, viser at over 30 prosent av oss tekster mens vi kjører. Her skilles det ikke mellom det å lese og det å skrive en tekstmelding.

Av undersøkelsen kommer det også frem at så mange som 67 prosent av oss har snakket i telefonen mens du kjører.

Les om nordmenns mobilbruk bak rattet her

DriveMode

Raygo er en fem-knappers Bluetooth-kontroll som festes på rattet. Sammen med RayGo mobil-appen, vil appene på telefonen din konverteres over til DriveMode: en forenklet utgave av appene du har på telefonen, som gjør at du kan bruke dem mens du kjører, uten å ta øynene vekk fra veien.

RayGo vil blant annet funger til meldingsskriving, epost, kalendere, Skype, Whatsapp, Facebook messenger og Spotify.

Se hvordan RayGo fungerer her:

[embedded content]

Leser situasjoner

Den er også i stand til å lese bevegelsene rattet gjør, samt hastighet og geografisk plassering. Dette gjør at systemet tilplasser seg kjøreforholdene i sanntid.

Dersom systemet oppfatter at sjåføren er opptatt, vil det holde tilbake notifikasjoner, pause meldingsopplesning og snakke saktere når det er nødvendig.

Tanken er at appen skal beskytte deg mot den livsfarlige multitaskingen bak rattet og holde øynene dine på veien.

RayGo er snart klar til å masseproduseres. En Indiegogo-kampanje har har startet for å samle investorer og lar kunder forhåndbestille til en lavere pris.

Kommer på norsk

Grunnlegger av RayGo, Michael Vakulenko, sier i en pressemelding at bruken av smarttelefoner bak rattet har blitt et seriøst og farlig problem.

«Mens vi jobbet med Ray smarttelefoner slo det oss plutselig; vi har hatt løsningen til dette problemet i hendene hele veien. Eyes-free-teknologi kan hjelpe mer enn bare de blinde.»

Per dags dato finne sikke appen på norsk, men Vakulenko sier i en mail til Dinside at det er mulig å legge til norsk som støttespråk på Raygo, gitt at det er brukere i Norge.

Det vil gjøre at appen kan vi alle beskjeder og gjøre alle høytopplesninger på norsk.

LES OGSÅ: Våre erfaringer med Kickstarter

Kilde for: Mobil – DinSide.no