Mobil

Årets beste apper 2014

Dinside Et nytt år nærmer seg, og tradisjon tro er det tid for lister over det beste fra året som har gått.

Hver eneste desember offentliggjør Google og Apple hvilke apper de mener er de beste fra året som har gått, og nå er listene klare.

LES OGSÅ: Her er årets beste telefoner

Googles favoritter

Google har lagt ut en lang liste med sine app-favoritter fra året som har gått, og vi teller 64 apper på norske Google Play.

Aller først finner vi den glimrende huskeliste-appen Wunderlist, som også er en av våre favoritter, spesielt fordi den fungerer på så vel Android som iPhone og Windows Phone.

Ellers på Googles liste finner vi en rekke populære apper som tredjepartstastaturet SwiftKey, radioappen TuneIn Radio, musikkoppdagelses-appen Shazam og kartappen Maps.Me Pro, for å nevne noen.

Men disse er jo ikke nye for året, spør du kanskje? Helt riktig. Google har plukket ut en del apper som har eksistert før 2014, men de har også valgt ut noen som er lansert i år.

Blant dem finner vi Googles egen helseapp, Google Fit, den geniale lenke-appen Link Bubble, den artige tilbakeblikks-appen Timehop og den lekre, sosiale kalenderen Sunrise. Dessuten den utradisjonelle selfie-appen Frontback.

Dinside har omtalt flere av de nevnte appene:
Kalenderappen Sunrise kommer til Android
Reis tilbake i tid med Timehop
Link Bubble – så slipper du å vente
Frontback – en ny måte å ta selfies på
Maps.me er blitt gratis

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

DET BESTE FRA GOOGLE PLAY: Slik ser Googles toppliste ut for året som har gått. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Apples favoritter

Apple har på sin side kun valgt ut apper lansert i 2014 til favorittlisten. De har også organisert appene inn i kategorier, både for iPhone og iPad, samt vanlige apper og spill.

Ifølge Apple er årets beste iPhone-app videoredigerings-appen Replay Video Editor. Vi har ikke omtalt den tidligere, men den lar deg lage flotte videoer med musikk og effekter på bare noen få klikk.

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

ÅRETS IPHONE-SPILL: Threes! er Apples favorittspill til iPhone i 2014. Er du enig? (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Threes! er kåret til det beste iPhone-spillet. Dette er et skikkelig vanedannende hjernetrim-spill hvor du skal sette sammen brikker uten at brettet fylles helt opp.

Ellers kan Apple fortelle oss at Sjuminutterstrening er den mest nedlastede betalte iPhone-appen, mens Snapchat er den mest nedlastede gratisappen for iPhone.

På iPad-fronten skal Geometry Dash være den mest nedlastede betalte iPad-appen, mens Netflix er den mest nedlastede gratisappen for iPad.

Årets beste iPad-app er fotoredigerings-appen Pixelmator. Bildebehandlingsprogrammet har eksistert på Mac i flere år, og er et enkelt og billig Photoshop-alternativ. iPad-utgaven er også svært bra.

Apple har kåret Monument Valley til det beste iPad-spillet. Dette er også et puslespill med nydelig, men enkel grafikk og sjarmerende karakterer.

For å se flere av appene som nådde årets topplister på App Store, følg denne lenken.

Hvilke apper synes du har vært best i året som har gått? Legg gjerne igjen en kommentar nederst i artikkelen!

DET BESTE FRA APP STORE: Dette er de beste iPhone-appene i 2014.

DET BESTE FRA APP STORE: Dette er de beste iPhone-appene i 2014.

LES OGSÅ: Trim hjernen med Threes!

Source: Mobil – DinSide.no