Data

– Facebook, Instagram OG Tinder var nede, verden over

(Dagbladet): Har du forsøkt å komme deg på Facebook eller Instagram i dag, men ikke fått det til?

Begge nettstedene var nede, trolig verden over. 

Det melder flere internasjonale medier, deriblant Herald Sun, Channel 9 og Buzzfeed. 

Datingappen Tinder var også nede. I 08-tida kommer Dagbladets reportere seg inn på Facebook og Instagram. Tidligere ble man møtt med en side som ikke ville laste, eller en melding om at noe var gått galt. 

Hackergruppa Lizard Squad skal ha tatt på seg ansvaret, ifølge flere medier. Seinest i går skrev Dagbladet om hackergruppa, da de tok på seg ansvaret for å ha hacket nettsida til Malaysia Airlines.  

Lizard Squad er kjent for å sympatisere med terrorgruppa IS, og skriver på egne nettsider at de jobber for et «cyber-kalifat». 

«Facebook, Instagram, Tinder, AIM, Hipchat #offline #LizardSquad», skrev gruppa på sin Twitter-profil tidlig tirsdag morgen. 

Fortsatt flommer Twitter over med meldinger under #SocialMetdown2015 og #SocialMediaMeltdown. Hundrevis av mennesker ser ut til å ha opplevd at heller ikke de får åpnet nettsiden og appene. 

Nyhetsbyrået AP meldte i 07.50-tida, norsk tid, at Facebook er nede i USA og Asia.

«Vi er klar over problemet, og jobber med å fikse det», skrives det på Instagrams Twitter-profil i morgentimene. 

«Facebook, Instagram og Tinder er nede. Tar du bilde av et skikkelig godt måltid akkurat nå, vil ingen noen gang få vite om det», skriver STA Travel Australia. 

Facebook eier fotogdelingstjenesten Istagram, etter at de kjøpte den for en milliard dollar i april 2012. Datingappen Tinder krever at man bruker Facebook-profilen sin når man logger inn. 

Da Lizard Squad i går kneblet nettsiden til Malaysia Airlines, møttes man av et bilde av en øgle ikledd dress, slips og hatt, med teksten «Plane Not Found», med referanse til flyet som ble sporløst borte i fjor.

Har du tips eller innspill? Kontakt oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til [email protected] 

*Saken oppdateres.

Kilde for: Data – Dagbladet