Mobil

Finn bilen din på 1-2-3

FINNER VEIEN TILBAKE: Med denne appen vil du alltid finne igjen bilen din. (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

FINNER VEIEN TILBAKE: Med denne appen vil du alltid finne igjen bilen din. (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Dinside Du har garantert opplevd det: Du hadde det fryktelig travelt da du parkerte bilen, og nå finner du den ikke. Du har faktisk ikke begrep om hvor du satte den ifra deg.

Heldigvis finnes det en app mot slik gullfiskhukommelse, og en av de enkleste (og etter vår mening de beste) heter ganske enkelt Find My Car.

Appen kan hjelpe deg med å finne tilbake til bilen, og kan også hjelpe deg med å finne tilbake til parkeringsplassen neste gang du er i området. Helt genialt.

Les også: Nå blir dette flotte mobilspillet gratis

Slik virker den

Så snart du har parkert bilen trykker du Park my car:

Du vil nå få fram et Google-kart, der posisjonen blir avmerket:

Nå er det bare å traske avgårde til møtet eller handleturen. Trykker du på pilen øverst til høyre i kartet, kan du også lagre stedet for fremtidig parkering:

Når du skal finne veien tilbake, åpner du appen og trykker på Find my car. Deretter åpnes Google-kartet igjen, med veibeskrivelser til fots – på norsk:

Trykker du på navigasjonspilen øverst til høyre, vil du se deg selv som en prikk som forhåpentligvis nærmer seg målet:

Ikke bare for bilen

Mer er det ikke, men det var kanskje akkurat en slik app du var ute etter? For ordens skyld: Du ikke bare bruke den for å finne tilbake til bilen. Det kan like gjerne være til puben, kinoen eller badestranda. Men husk at GPS-apper som denne fungerer aller best når du beveger deg utendørs.

Appen kan lastes ned fra App Store, søk bare etter Find My Car. Den er er dessuten både gratis og uten reklame. Tilsvarende apper finner du også i Google- og Microsofts app-butikker ved å søke etter det samme.

Les også: Hvor langt er det egentlig?

Kilde for: Mobil – DinSide.no