Mobil

Her er Facebook-assistenten «M»

ASSISTENT: Nå har Facebook begynt å teste ut en ny funksjon som blant annet kan hjelpe deg å kjøpe ting. (Montasje: PÅL JOAKIM OLSEN)

ASSISTENT: Nå har Facebook begynt å teste ut en ny funksjon som blant annet kan hjelpe deg å kjøpe ting. (Montasje: PÅL JOAKIM OLSEN)

Dinside En håndfull Facebook-brukere har nå fått tilgang på Facebooks seneste funksjon – assistenten «M», som dukker opp som en kontakt i Messenger-appen.

Assistenten drives av kunstig intelligens, men hjelpes også av levende mennesker for å gi svar på det man lurer på. Disse Facebook-ansatte kalles «M Trainers» og skal sørge for at alle spørsmål besvares.

Funksjonen kan ansees som en konkurrent til Apples Siri, Microsofts Cortana og Google Now.

LES OGSÅ: Her tester vi Siri på norsk

Få hjelp til å kjøpe

M er først og fremst myntet på folk som ønsker å gjøre eller kjøpe noe. I eksempelbildene postet av utviklerteamet kan det for eksempel se slik ut:

Altså kan du, med helt normal språkføring, få hjelp til å booke et bord på en restaurant eller å kjøpe en gave. Når du får svar, kan det være generert helt automatisk av M-funksjonen eller komme fra et menneske.

Vet alt om deg

Noe som kan gjøre M-funksjonen ekstra smart (eller ekstra skremmende, avhengig av hvordan du ser det) er at Facebook fra før vet alt om deg. De har adressen din, kredittkortinformasjonen din om du vil (snart kan man også betale med messenger) – alt de trenger for å gjennomføre bestillinger på ditt initiativ.

I følge Wired utnytter imidlertid ikke M Facebooks sosiale graf foreløpig og baserer seg kun på hva den har lært om deg via din meldingsutveksling med assistenten.

Visepresident for Facebooks meldingsprodukter, David Marcus, uttaler imidlertid til Wired at det kan forandre seg på et tidspunkt, med brukerens samtykke. Da kan det brått bli slik at du kan få forslag til presanger til venner og familie basert på hva Facebook vet at de liker.

LES OGSÅ: Nå kan du bruker Messenger uten å besøke Facebook

Kilde for: Mobil – DinSide.no