Mobil

iPhone-emojiene får flere hudfarger

Dinside Etter å ha blitt kritisert for å ha lite mangfoldige emojier, har Apple oppdatert sitt smilefjes-tastatur med flere hudfarger.

I en fersk oppdatering av operativsystemet til iPhone og iPad, er det nå mulig å velge mellom fem hudfarger, fra helt lys til helt mørk, i tillegg til standardfargen gul.

LES OGSÅ: De beste iOS-tredjepartstastaturene

Slik bytter du

For å velge en annen farge, må du bare trykke og holde inne på ikonet, og så velge ønsket hudfarge fra menyen som spretter opp. Den vil så velges som standard-hudfarge på valgte smilefjes til du eventuelt bytter til noe annet igjen.

De nye hudfargene er tilgjengelig på alle menneske-ikoner, inkludert kroppsdeler som neser, ører og hender.

I oppdateringen skal det også være mulig å velge blant flere type familier, ikke bare en mann, kvinne og barnet deres, men andre samlivsformer, som par bestående av to menn og barn eller to kvinner og barn.

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

VELG EN ANNEN HUDFARGE: Første gang du velger en annen hudfarge, får du opp dette skjermbilde. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Ny Unicode-standard

Emoji-smilefjesene er basert på den såkalte Unicode-standarden, som sørger for at ikonene vises likt på alle enheter. Takket være en oppdatering av denne har Apple kunnet innføre endringene i sitt eget tastatur.

Utover nye smilefjes, har selve emoji-tastaturet blitt enklere å bruke enn før. Det er delt inn i flere, mer fornuftige kategorier, og det er mulig å bla seg gjennom alle kategoriene ved å sveipe fingeren til høyre eller venstre.

LES OGSÅ: Bedre emoji-tastatur for iPhone

Nordisk Siri

I iOS 8.3 har talestyringsfunksjonen Siri fått støtte for flere språk, inkludert svensk og dansk. Norsk er ennå ikke på plass.

Oppdateringen kommer også med en rekke feilrettinger og ytelsesforbedringer. Den kan lastes ned ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering fra selve iOS-enheten.

Apple har for øvrig også oppdatert OS X Yosemite til OS X 10.10.3. Her er også de nye emojiene på plass, samt en ny fotoapp kalt Photos, som erstatter det enkle fotobehandlingsprogrammet iPhoto som har eksistert for Mac i mange år.

Kilde for: Mobil – DinSide.no