Mobil

Lås telefonen smartere med Smart Lock

Dinside Er det én ting vi anbefaler alle som har en smarttelefon, så er det å sette opp en telefonlås. Og grunnen er enkel: Du vil jo ikke at uvedkommende skal få tilgang til alt innholdet på telefonen din, om de skulle få tak i den.

På Android kan du låse telefonen på flere måter – enten du velger å låse den med en PIN-kode, et mønster, passord eller fingeravtrykk om du har en telefon som støtter det.

LES OGSÅ: Slik låser du telefonen

Og det er klart – jo mer avansert du lager låsekoden, desto vanskeligere blir det for uvedkommende å bryte seg inn på telefonen.

Men det blir også mer tungvint hver gang du slår den på.

Innbakt Android-funksjon gjør det lettere

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

LÅS: Mønster er en av flere muligheter å velge blant når du skal låse en Android-telefon. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Fra versjon 5.0 (Lollipop) har Android fått en innbakt «Smart Lock»-funksjon som kan gjøre det litt mer levelig å ha en avansert låsekode.

Den lar deg nemlig definere enheter og steder du stoler på – altså der du ikke trenger å angi låsekoden for å låse opp telefonen, så lenge telefonen har kontakt med disse enhetene eller befinner seg et gitt sted.

Dermed kan du for eksempel gjøre det slik at du slipper å låse opp telefonen din når du er hjemme eller på jobb, når den har kontakt med bilen din via Bluetooth eller lignende.

PS! Har du en eldre Android-versjon kan du bruke appen Delayed lock som gjør mye av det samme.

Slik bruker du Smart Lock

Smart Lock er ikke aktivert som standard, så det kan være at du først må først aktivere funksjonen. Det gjør du ved å gå til innstillinger, sikkerhet, andre sikkerhetsinnstillinger, klarerte agenter. Der huker du av Smart Lock-tjenesten.

Når tjenesten er aktivert, finner du innstillingene for den under innstillinger, sikkerhet, innstillinger for sikker lås og Smart Lock. For å komme inn i menyen er du nødt til å bekrefte med låsekoden din.

STEDER OG TING: Smart Lock lar deg definere kjente enheter eller steder slik at du slipper å angi låsekoden.

Her finner du valg for pålitelige enheter og pålitelige steder. Under pålitelige enheter kan du i praksis legge til Bluetooth-enheter; det være seg et headsett, bilen din, en smartklokke eller lignende. Også NFC støttes, så om du mangler Bluetooth i bilen, kan et triks være å klistre et NFC-klistremerke på innsiden av mobilholderen.

Pålitelige steder lar deg definere områder på kartet der du ikke trenger å låse opp telefonen; typisk hjemme, på jobb eller på hytta.

Fremgangsmåten for å legge til enheter/steder er ganske selvforklarende.

Så lenge telefonen befinner seg et pålitelig sted eller koblet til en pålitelig enhet trenger du altså ikke å taste inn opplåsingskoden for å bruke telefonen.

LES OGSÅ: Glemt koden på telefonen?

Kilde for: Mobil – DinSide.no