Finans og økonomi

Netflix sier nei til nettløs video

Dinside I sommer besøkte produktinnovasjonssjef Chris Jaffe og kommunikasjonssjef Joris Evers i Netflix Norge.

De to fortalte Dinside i klare ordelag at det ikke vil bli aktuelt med nettløs avspilling av filmer og TV-serier i overskuelig framtid.

– Problemet med dårlig nettilgang vil forsvinne før Netflix får offline-støtte, sa Evers.

Om ikke dette svaret var tydelig nok, har Netflix gjort det klinkende klart nå.

I et intervju med Techradar like før jul uttalte Netflix kommunikasjonsdirektør Cliff Edwards rett og slett at det aldri kommer til å skje.

– Nettløs avspilling er en kortsiktig løsning på et større problem. Om fem år vil vi ikke en gang snakke om muligheten for nettløs avspilling, sier Edwards.

LES OGSÅ: Derfor nekter Netflix å innføre offline-støtte

Dette er stikk i strid med hva Netflix’ store konkurrent Amazon mener.

Men Amazon, derimot …

Der i gården har de nettopp begynt å rulle ut nettløs avspilling i stor stil. I løpet av neste år skal alle med en Kindle, et nettbrett eller en mobil kunne se favorittfilmer og serier også på toget, i bilen og andre steder der det ikke finnes nett.

– Vi vil at kundene våre skal være i stand til å se sine digitale videoer på alle sine enheter hvor de enn er, sier Amazons videosjef Michael Paull til Techradar.

Mens Netflix mener at nettet vil være som vann i springen om få år, tar Amazon altså høyde for at det fortsatt vil finnes nettløse lommer her og der.

Strandet på en gudsforlatt jernbanestasjon

De av oss som har opplevd å være strandet på en norsk jernbanestasjon utenfor allfarvei uten annet enn EDGE («høyhastihgets» mobilnett før 3G) å underholde seg med vil skjønne hva de mener.

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

UTEN NETT: YouTube-videoer har lenge vært mulig å se uten nett. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Dessverre gjelder Amazon-tilbudet foreløpig bare amerikanere.

Amazon er ikke alene om å mene at folk bør kunne nyte innhold uten å være på nettet. Både Spotify, WiMP og andre musikkstrømmere tillater nettløs avspilling. Det samme gjør YouTube, som er verdens største formidler av videomateriale på nett.

LES OGSÅ:
YouTube åpner for offline-visning
Slik lagrer du YouTube-videoer på harddisken
Last ned HD-klipp fra YouTube

Skeptiske kringkastere

Blant kringkastingsstasjonene er radioprogrammer som oftest tilgjengelig for nedlasting. Men TV-programmer er som regel begrenset til streaming.

Vårt hjemlige NRK eksperimenterte i 2009 med nedlasting av TV-programmer via BiTorrent, men har senere ikke videreført dette.

ViaPlay har derimot nettløs avspilling som en del av sit tilbud.

Source: Data – DinSide.no