Finans og økonomi

Strømløst i Eikedalen

Bare en drøy uke etter at strømmen gikk under kveldskjøring i Eikedalen, opplever skisenteret på nytt at de blir strømløse.

Fortviler

– BKK har forsøkt å koble om til en annen forsyningslinje, men det ser heller ikke ut til å virke, sier daglig leder Fredrik Tønjum. Han fortviler både fordi det er tapte penger, men også på vegne av alle skiglade som hadde tatt turen i det fine været.

– Vi håper selvfølgelig fortsatt at det skal løse seg, men som sagt har det første forsøket ikke lykkes. Vi har ikke strøm til noen ting, heller ikke får vi tilgang til vår egen nettside for å informere om situasjonen, sier Tønjum.

BKK skal være på plass for å forsøke å koble om strømmen.

Hundretusener

Dersom hele dagen går uten at de får anlegget i gang igjen anslår han inntektstapet til flere hundre tusen kroner. Tirsdag i forrige uke ble kveldskjøringen mørklagt. Da mente Tønjum at tapet lå rundt 150.000 kroner.

– Det verste er at det også er så lite informasjon å få fra BKK som er ansvarlige for forsyningen. Mange som kommer her snur fordi anlegget ikke går, og vi har ingen annen beskjed enn at vi ikke vet når strømmen eventuelt kan være på plass igjen, sier Fredrik Tønjum.

Prioritet

BKK er nå på leting etter hvor feilen kan ligge.

– Det er masse tung, våt snø som har lagt seg på linjene i området. Vi har folk som forsøker å finne stedet der strømbruddet er. Det er selvfølgelig en beklagelig situasjon som har høy prioritet hos oss, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuven i BKK.

Det er også andre som mangler strøm lørdag formiddag. Det gjelder til sammen 1000 kunder i områdene Osterøy, Os, Fana, Samnanger og Matre, ifølge BKKs nettsider.

Kilde for: BT.no – Økonomi