Finans og økonomi

Strømmen tilbake i Eikedalen

– Når er strømmen tilbake. Etter det jeg vet har BKK koblet om slik at vi nå får strøm fra Kvam kraftlag, sier daglig leder Fredrik Tønjum i Eikedalen skisenter.

Bare en drøy uke etter at strømmen gikk under kveldskjøring i Eikedalen, opplevde skisenteret på nytt at de ble strømløse.

Fortviler

– Vi håper selvfølgelig fortsatt at det skal løse seg, men som sagt har det første forsøket ikke lykkes. Vi har ikke strøm til noen ting, heller ikke får vi tilgang til vår egen nettside for å informere om situasjonen, sa Tønjum til bt.no før i dag..

BKK skal være på plass for å forsøke å koble om strømmen.

Hundretusener

Tirsdag i forrige uke ble kveldskjøringen mørklagt. Da mente Tønjum at tapet lå rundt 150.000 kroner.

– Det verste er at det også er så lite informasjon å få fra BKK som er ansvarlige for forsyningen. Mange som kommer her snur fordi anlegget ikke går, og vi har ingen annen beskjed enn at vi ikke vet når strømmen eventuelt kan være på plass igjen, sa Tønjum i formiddag.

Prioritet

BKK er nå på leting etter hvor feilen kan ligge, men har midlertidig koblet om strømmen til skianlegget.

– Det er masse tung, våt snø som har lagt seg på linjene i området. Vi har folk som forsøker å finne stedet der strømbruddet er. Det er selvfølgelig en beklagelig situasjon som har høy prioritet hos oss, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuven i BKK.

Det er også andre som mangler strøm lørdag formiddag. Det gjelder til sammen 1000 kunder i områdene Osterøy, Os, Fana, Samnanger og Matre, ifølge BKKs nettsider.

Kilde for: BT.no – Økonomi