Mobil

Apple gjør det enklere å bytte til iPhone

Dinside 1,8 av 5 stjerner. Det er den foreløpige snittkarakteren Android-brukere har gitt Apples første Android-app, Move to iOS, som ble lansert i Androids app-butikk denne uka.

Nå er det ikke nødvendigvis fordi appen ikke fungerer – snarere at Android- og iOS-leieren har et noe anstrengt forhold, noe vi ofte også ser i kommentarfeltet under artikler om en av de to.

«Kan ikke bli verre», «Jeg ville heller ha blitt skutt i ansiktet», «Apple har sunket enda dypere» og «Nei takk, jeg foretrekker selv å ha kontrollen over telefonen min», er bare noen av kommentarene som er å finne under karaktergivingen. Andre irriterer seg over at appen ikke følger Googles Material Design-prinsipper.

Gjør det lett å flytte over

FLYTTE? Apple har nå gjort det enklere å bytte fra Android til iOS.

Men innimellom finner man også omtaler fra folk som faktisk har prøvd appen, og som kan rapportere om at den fungerer fint.

Måten Apple har løst det på er at man først laster ned appen og starter den, for deretter å velge hvilket innhold man ønsker å overføre.

Det som kan overføres er bilder/videoer, meldinger, kontakter, kalendre, bokmerker og e-postkonti. Apper og innhold lagret i apper blir derimot ikke overført av naturlige årsaker – har du kjøpt en app fra Google får du ikke automatisk laste den ned gratis fra Apple og vice versa.

– Når du velger å overføre dine data, vil iPhone eller iPad-enheten opprette et privat WiFi-nettverk og finne Android-enheter i nærheten som kjører Move to iOS. Når du har oppgitt en sikkerhetskode, vil overføringen begynne, heter det seg i app-beskrivelsen.

iOS vil også settes opp med epostkontoen du har satt som standard.

TEMA: iOSAndroid

Finnes også andre veien

Flere Android-produsenter leverer telefonene sine med tilsvarende app forhåndsinstallert, som gjør det lettere å overføre innhold fra en annen telefon; det være seg en annen Android-telefon eller en iPhone.

I høst har Apple lovet nok en Android-app i Googles app-butikk. Det er Android-utgaven av Apples musikktjeneste, Apple Music, som ble lansert for iOS 30. juni i år.

LES OGSÅ: Slik er Apple Music

Hvorvidt den får smake samme vrede gjenstår å se.

Move to iOS for Android (Play Butikk, gratis)

Kilde for: Mobil – DinSide.no