Mobil

Canal Digital Parabol gir deg TV på iPhone

Dinside Både kabel-TV-kunder og parabol-TV-kunder hos Canal Digital har allerede mulighet til å få TV-signalene sendt direkte til iPaden sin. Men mobilversjonen har latt vente på seg. Helt til i dag.

For fra og med i dag virker også Canal Digital GO-appen på iPhone, så er du parabolkunde med iPhone er det bare å laste ned. (Merk deg altså at dette ikke gjelder kabel-TV-kundene.)

En Android-versjon er heller ikke langt unna. I følge Canal Digitals pressemelding kommer Android-versjonen i løpet av april måned, og den vil virke både på nettbrett og mobil.

Som vanlig er dessverre ikke Windows Phone-brukerne nevnt med ett ord …

LES OGSÅ: Canal Digital kabel med langtidsleie

Det første skuddet er alltid gratis …

Da iPad-appen ble lansert i oktober 2014, ble det sagt at løsningen skulle være gratis i en prøveperiode, som da ble angitt til mars 2015. Etter at prøveperioden er over, vil den bare være «gratis» for de som abonnerer på Canal Digital Plus (TV i flere rom, til 109 kroner i måneden).

Den gode nyheten er imidlertid at prøveperioden nå blir utvidet.

– Ja, det stemmer at vi utvider prøveperioden, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital til Dinside.

Men nøyaktig hvor lang prøveperioden vil bli, sier han ikke noe om.

– Nei, vi har ikke satt noen endelig dato. Men det vi vil er jo at også Android-brukerne skal få prøve tjenesten helt uten kostnad, så dermed vil den i hvert fall vare ut april måned.

LES OGSÅ: Har du fått med deg RiksTVs nye funksjoner?

Hva får du?

Det klare utgangspunktet er at innholdet du får via GO-appen skal speile ditt vanlige TV-abonnement, og på sitt beste gir iPhone-appen deg opp til 24-direktesendte TV-kanaler, i tillegg til alt innholdet du finner i Ukesarkivet, samt C Mores Film- og serie-innhold.

Det er imidlertid noen unntak som er verdt å få med seg.

For det første har du kun full tilgang til alt innholdet så lenge du er på det samme nettverket som ADB-dekoderen. Med andre ord: Tar du med deg iPhonen på do, eller i kjellerstua vil du ha tilgang til alt det innholdet du ellers betaler for.

 (SKJERMDUMP: ØYVIND PAULSEN)

IKKE FULL TILGANG VIA 4G: Rettighetsspørsmål er nok hovedforklaringen til at ikke alt innholdet er på plass utenfor husets fire vegger. (SKJERMDUMP: ØYVIND PAULSEN)

Men når du er på 4G mister du flere store live-kanaler.

Enkelte TV-kanaler lar deg nemlig ikke se på innholdet dersom du er på et annet nettverk enn det dekoderen i huset er på. Det vil si at du ikke får tilgang til innholdet deres når du beveger deg utendørs.

Når vi testet løsningen via 4G, fikk vi dermed ikke tilgang til NRKs eller TV2s kanaler – og ja; dette gjelder også TV2s sportskanaler.

 (Foto: ØYVIND PAULSEN)

MEN DETTE FÅR DU SETT: Eksempler på kanaler du har tilgang til. (Foto: ØYVIND PAULSEN)

I praksis vil det si at vi via 4G hadde tilgang til følgende kanaler: TV Norge, Fem, Max, Vox, VG, TLC, Discovery, Disney, Disney XD, Disney Junior, Nick jr, Animal Planet, Nat.Geo Wild, BBC Knowledge, BBC Entertainment, BBC Lifestyle, Travel Channel, History Channel, MTV og BBC World News.

LES OGSÅ: De billigste TV-ene er allerede utdaterte

Appen i bruk

Canal Digital GO-appen kan lastes ned her, og det er altså den samme appen som brukes på iPad og iPhone. Etter at du har installert appen må du logge inn med ditt vanlige brukernavn og passord.

Vi har kun prøvd appen en liten periode, men har likevel noen kommentarer:

Appen gir et helt ok førsteinntrykk. Den er for eksempel inndelt i TV, C More (film & serier), og Barnas Favoritter, og det virker greit å manøvrere seg nedover i hierarkiet.

Men leter du etter en bestemt film eller serie, er det likevel rom for forbedringer.

Er du på C More Film er det praktisk å sortere innholdet etter ulike filtre (eksempel barn, action eller drama), og ikke minst «mest sett» og «nylig lagt til»-fanen. Dette klarer likevel ikke å skjule at søkefunksjonen burde hatt langt større treffsikkerhet.

I praksis ender vi ofte opp med å sortere innholdet alfabetisk, noe som virker litt gammeldags i 2015.

Videoene starter ganske raskt, men kvaliteten er laber til å begynne med. Kvaliteten blir imidlertid bedre etter at den har brukt tid på å buffre seg ferdig.

Undertekst ser forøvrig ut til å være aktivert som standard, man kan slå av nederst til høyre i appen.

Har du prøvd appen? Da vil vil gjerne høre dine erfaringer i debatten!

Kilde for: Mobil – DinSide.no