Data

Svenske småsparere stikker kjepper i hjula på Jay-Z

(Dagbladet): I januar ble det kjent at den amerikanske rapperen og mangemillionæren Jay-Z vil kjøpe det norske selskapet Aspiro, som er notert på Stockholm-børsen, driver musikkstreamingtjenesten Wimp og for tiden etablerer den tilsvarende tjenesten Tidal i en rekke land – Norge inkludert.

Nå kan imidlertid svenske småsparere blokkere salget. Jay-Z krever å få kjøpe minst 90 prosent av aksjene, men 120 småsparere, som til sammen står bak mer enn 10 prosent av aksjene, mener prisen er for dårlig, ifølge Dagens Industri.

Må høyne

Det til tross for at Jay-Z bød mer enn 50 prosent mer enn aksjene var verdt på børsen dagen før budet ble lagt fram.

Småsparerne følger likevel anbefalingen fra aksjesparerforeningen Aktiesparerna og takker nei til tilbudet.

De har tidligere vært kritiske til informasjonen de har fått om salget, og at hovedeier Schibsted forhandlet om et salg uten deres medvirkning,

Jay-Z må dermed enten øke budet eller akseptere å eie en mindre del av Aspiro dersom han skal følge sin rap-kollega Dr. Dre inn på strømmemarkedet.

Utfordrer

Det norske medieselskapet Schibsted eier aksjemajoriteten i Aspiro og er positive til et salg til Jay-Zs investeringsselskap Project Panter Bidco.

Et salg kan også gi frisk kapital til fornying for platebutikk-kjeden Platekompaniet.

Wimp og Tidal – som ble tilgjengelig for norske brukere forrige uke – regnes blant utfordrerne til markedsleder Spotify på strømmemarkedet, og skiller seg ut med sin redaksjonelle profil, samarbeid med hifi-leverandører og premiumtjeneste med ekstra god lyd.

I høst punget Apple ut 3 milliarder dollar for en annen strømmetjeneste, nemlig Dr. Dre-backede Beats.

Kilde for: Data – Dagbladet