Finans og økonomi

– Det går grenser for hvor mye jeg skal høre på dette

– Det er ingen endringer i spørsmålstillingen din. Det er ingen essens i at du tatt innover deg at jeg har innrømmet straffskyld. Det går grenser for hvor mye jeg skal gidde å høre på dette, sa eksavokaten i retten onsdag.

Han sitter i vitneboksen for andre dag på rad, og statsadvokat Benedikte Høgseth grillet ham med spørsmål om hvilken metode han brukte for å føre timer – såkalt salæravregning.

– Kan ikke drive med tankespill

Spesielt mye tid brukte hun på pengene han hentet ut ved hjelp av erklæringen fra Taxi Vest-gründer Norleif Ulveseth. Den har Drevland innrømmet å ha forfalsket.

Høgseth ville vite om Ulveseth var innforstått med av avtalen mellom dem kunne utløse såpass høy timesføring.

– Jeg skjønner ikke hvorfor man skal granske hjerte og nyre for å få dette opp og ned i mente. Jeg forklarer meg i en jækla alvorlig rettsak, og kan ikke drive med tankespill, sa Devland.

Ba statsadvokaten skjerpe seg

Det toppet seg da Høgseth poengterte at en advokat plikter å opplyse klienten om uforutsette, høye advokatkostnader. Statsadvokaten viste da til at Drevland hadde tatt ut 1,9 millioner kroner i salær fra Taxi Vest.

– Nei, vet du hva! Når jeg ikke var i stand til å gjøre dem oppmerksomme på mitt første uttak, fordi jeg skjøv og skjøv det unna, så … i en ideell verden ville jeg gjort alt annerledes, sa Drevland.

Eksadvokaten mener spørsmålene er unødvendige, da han har lagt seg flat og innrømmet straffskyld for millionunderslag, bedrageri og dokumentfalsk (se fakta).

– Du må skjerpe spørsmålstillingen din, slik at den blir relevant for tiltalen, la han til.

– Det er ikke ditt privilegium å bestemme hva som er relevant for tiltalen, repliserte stadsavokaten.

Les også: Pressen ble kastet på gangen

Dommeren grep inn

Stemningen ble så opphetet at dommer Stein Dons Heinfjell brøt inn. Han foreslo en luftepause, men Drevland roet seg etter hvert ned.

– Gjennom ditt eget yrkesliv fra den andre siden, vet du at det er en belastning å være i tiltaleboksen. Men du vet at aktor har en jobb å gjøre, og spørsmålene går veldig ofte utover det som den tiltalte opplever som det riktige, sa Heinfjell.

– Selv om du har erkjent straffskyld, vil aktor ha kjøtt på beinet, la dommeren til.

Drevland slo ut med armene, og angret tilsynelatende sin oppførsel.

– Ja da, jeg beklager dette. Jeg er en relativt beskjeden og grei person.

– Blir bare oppgitt

Dommeren minnet ham også på at han ikke kan forskuttere aktors spørsmål.

– De som sitter i vitneboksen vil gjerne vite hvor man skal med spørsmålene, men svaret skal ikke være avhengig av det. Man må ha et avslappet forhold til det.

– Jeg blir bare oppgitt. Det blir pisking rundt på spørsmål som jeg oppfatter som perifere, når jeg gjør mitt beste, svarte Drevland.

Saken oppdateres.

Kilde for: BT.no – Økonomi