Mobil

Ny NRK-app for Android

NY NRK-APP: Nå får Android-brukere full Chromecast-støtte, undertekster og varsel om nye episoder. (Foto/montasje: ANTONIN FELS/PÅL JOAKIM OLSEN)


NY NRK-APP: Nå får Android-brukere full Chromecast-støtte, undertekster og varsel om nye episoder. (Foto/montasje: ANTONIN FELS/PÅL JOAKIM OLSEN)

Dinside I et halvt år har den nye NRK-appen for Android vært i en betafase, der nesten 2.000 brukere har vært med på å teste appen og gi tilbakemeldinger til utviklerne hos NRK.

Denne uken er den nye appen endelig lansert, og beta-merket er derfor fjernet. Den gamle NRK-appen er fortsatt tilgjengelig i Play Butikk, men er merket «slett» og vil trekkes tilbake fra app-butikken.

Chromecast-støtte kommer

Det som er mest gledelig er at NRK-appen skal få støtte for direkte-TV via Chromecast. Det betyr at du skal kunne starte et program på telefonen og «caste» det over på den store TV-en i stua, dersom du har en Chromecast, selvsagt. Funksjonen er ventet å være på plass i løpet av våren.

TEST: Google Chromecast

Android-appen har imidlertid fått støtte for undertekster, og kan allerede nå brukes på alle typer skjermer, enten du har en mobil, et nettbrett eller en smartklokke. Sistnevnte kan også brukes for å styre avspillingen via Chromecast.

Husker hvor du slapp

EGET BIBLIOTEK: Nå kan du favorittmarkere programmer og bli varslet om nye episoder. NRK-appen husker også hvor i programmet du var om du vil fortsette senere.

En svært velkommen funksjon er også at NRK-appen skal huske hva du har sett og hvor langt du hadde kommet. Dermed kan du fint se en halv episode av en TV-serie en kveld og resten på toget til jobb dagen etter.

Det skal også være mulig å favorittmerke programmer slik at du enkelt kan finne tilbake til dem. Favorittmerker du en serie, får du dessuten varsel når det kommer en ny episode.

I et blogginnleg på NRK Beta opplyses det også om at NRK jobber med personalisering på tvers av plattformene, slik at du kan logge på flere steder og synkronisere favoritter og programhistorikk.

LES OGSÅ: NRK vs TV2 Sumo på Apple TV

Her finner du den

Vil du prøve den nye NRK-appen, finner du den her:

NRK TV for Android (Play butikk, gratis)

PS! NRK kommer fortsatt til å jobbe med betautgaver med nye funksjoner. For å bli betatester, finner du instruksjonene om hvordan du melder deg på her.

‘;
fbshare = ‘
‘;
jQuery(‘br+br’).first().after(fbshare);
jQuery(‘.subtitle’).last(1).before(fbshare);

Kilde for: Mobil – DinSide.no