Data

Eric mistet datteren. Facebook måtte beklage årskavalkade

(Dagbladet): Er du på Facebook, har du sikkert sett det: kavalkaden nettstedet har satt sammen med bilder du har lagt ut fra året som har gått.

Bildene, eller tilbakeblikket som Facebook kaller det, er akkompagnert med hyggelige strektegninger og blir valgt ut automatisk basert blant annet på hvor populært bildet er.

I utgangspunktet ser bare du kavalkaden, men hvis du vil kan du velge å dele den med andre, slik mange gjør. Gjør du det, foreslår Facebook følgende tekst: «Det har vært et flott år. Takk for at du har vært en del av det.»

Mistet datteren

For amerikanske Eric Meyer har ikke 2014 vært et flott år. I juni mistet han datteren sin. Hun ble bare seks år gammel.

Da Facebook ville at han skulle se gjennom året sitt i bilder, var det med et bilde av datteren hans de hadde illustrert reklamen for tjenesten. Rundt bildet var tegninger av glade mennesker og ballonger. Det rippet ytterligere opp i sorgen.

I et innlegg på bloggen sin datert julaften, skriver han om hendelsen, som også blant andre The Washington Post har omtalt.

– Sorgen fant meg

– Jeg lette ikke etter sorg i ettermiddag, men sorgen fant meg uansett og jeg kan takke designere og programmere for det. I dette tilfelle designere og programmererne hos Facebook, skriver han innledningsvis.

Videre skriver han:

– Jeg vet, selvfølgelig, at dette ikke er gjort med vilje. Denne utilsiktede grusomheten er et resultat av kodespråk som fungerer for et overveldende flertall.

For alle de andre som ikke har hatt et «flott år», vil kanskje ikke en påminnelse hjelpe, er essensen i innlegget.

Beklaget personlig

Det har også Facebook forståelse for, sier de til The Washington Post. I avisa forteller de at de har beklaget overfor Meyer.

– Tjenesten var kjempebra for mange, men i dette tilfelle bragte vi ham klart sorg i stedet for glede, sier Jonathan Gheller, sjefen for tjenesten.

Han forteller at han selv har vært i kontakt med Meyer.

– Utviklerne bak tjenesten skal nå se på muligheter for å forbedre tjenesten til neste år. Vi vil ta Meyers tilbakemeldinger med i vurderingene.

Source: Data – Dagbladet