Mobil

Fungerer ikke YouTube lenger?

BLIR UTDATERT: Googles populære videotjeneste gjør oppgraderinger, men ikke alle får være med på moroa. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

BLIR UTDATERT: Googles populære videotjeneste gjør oppgraderinger, men ikke alle får være med på moroa. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Dinside Har du en smart-TV eller iOS-enhet som begynner å dra på årene? Da kan det hende at den dedikerte YouTube-appen snart vil slutte å fungere.

I forbindelse med oppgradering til et nytt programmeringsgrensesnitt, drar Google nå ut pluggen på mange eldre produkter fra 2012 og tidligere.

Deriblant:

 • en rekke forskjellige smart-TV-er og Blu-ray-spillere fra Sony og Panasonic
 • Sony Playstation Vita
 • 1 og 2. generasjons Apple TV
 • iOS-enheter som kjører iOS 5 eller eldre
 • Oppgraderingen skal gjøre det mulig for tredjepartsutviklere å ta i bruk funksjoner som kommentarer, teksting, RSS-varsler og flagging av videoer, hvilket vil innebære at appene blir bedre og mer funksjonelle, men alle får altså ikke være med på den nye moroa.

  LES OGSÅ: Slå av automatisk avspilling på YouTube

  Kun appen som slutter å funke

  Merk at det er kun den dedikerte YouTube-appen som ikke lenger vil fungere. Endringene påvirker ikke bruken av YouTube i nettleseren.

  Nøyaktig hvor mange som er berørt av endringen, er ikke kjent.

  Du vil fort merke om det gjelder deg, da du vil få opp varselet nedenfor når du starter YouTube-appen på din enhet.

   (Skjermdump: GOOGLE/KIRSTI ØSTVANG)

  DU FÅR BESKJED: Denne vil du få opp du har en for gammel dings. (Skjermdump: GOOGLE/KIRSTI ØSTVANG)

  LES OGSÅ: YouTube åpner for offline avspilling

  Hva kan du gjøre?

  Du må ikke kaste de gamle dingsene dine i søpla selv om YouTube-appen slutter å fungere. Som nevnt vil du kunne bruke nettleseren, så fremt den støtter Flash eller HTML5.

   (Skjermdump: GOOGLE/KIRSTI ØSTVANG)

  FORTSATT KOMPATIBELT: Her er listen over enheter som fortsatt får bruke YouTube-appen. (Skjermdump: GOOGLE/KIRSTI ØSTVANG)

  Brukere av andregenerasjons Apple TV kan starte videoene på en iPhone eller iPad og deretter strømme de via AirPlay, tipser The Verge.

  I noen tilfeller kan en oppdatering gjøre susen. iOS-enheter må kjøre iOS 6 eller nyere, men selvfølgelig aller helst nyeste versjon, iOS 8.3.

  Tredjegenerasjons Apple TV står ikke på lista over berørte enheter, men vil også trenge en oppdatering, ifølge Google, som du installerer ved å gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

  Les mer om endringene hos Google.

  LES OGSÅ: Slik får du mer ut av YouTube

Kilde for: Mobil – DinSide.no