Finans og økonomi

Hørte du dem før de ble populære?

TIDLIG UTE? Nå kan Spotify gi deg informasjon om hvilke artister du var med på å oppdage. (Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN)

TIDLIG UTE? Nå kan Spotify gi deg informasjon om hvilke artister du var med på å oppdage. (Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN)

Dinside Med årene har Spotify lesset på med nye funksjoner. De siste månedene har både iOS- og Android-brukere fått musikk som tilpasser seg tempoet du jogger i (Android fikk denne forleden dag), og desktopversjonen av programvaren fikk tidligere i år en slags karaokefunksjon som viser deg teksten til sangen du hører på i sanntid.

Flere morsomme tjenester

Med over 75 millioner aktive brukere i 58 land som til sammen har laget over halvannen milliard spillelister, har Spotify nok av datagrunnlag til å lage morsomme tjenester også på utsiden.

Før jul i fjor lanserte de for eksempel sin Year in Music-tjeneste, som gav deg et godt overblikk over hva du hørte mest på i 2014, mens tjenesten Taste Rewind gir deg tips til musikk du sannsynligvis hadde hørt på om du var først tidligere.

LES OGSÅ: Lag smarte Spotify-spillelister

Var du tidlig ute?

Denne måneden lanserte selskapet en ny tjeneste som baserer seg på statistikk. Går du til nettsiden Found them first og logger på med Spotify-profilen din, finner tjenesten ut hvilke artister du hørte på tidligere enn de fleste andre, og som senere ble allemannseie.

For mitt vedkommende endte jeg opp med 13 artister. Blant annet var jeg blant den første prosenten som hørte på Capital Cities, blant de 5 prosent første som hørte på London Grammar og blant de fire prosent første som hørte på norske Kygo.

I bunnen av lista finner du dessuten lenke til en skreddersydd spilleliste for deg med nye artister du kan bli blant de første som hører på.

Hvor mange artister fikk du?

LES OGSÅ: Slik flytter du Spotify-spillelistene til Apple Music

Kilde for: Data – DinSide.no