Mobil

Hva skjer når du «kommer borti» like-knappen?

Dinside Du kan være klin edru eller sørpe full, lys våken eller halvveis i søvne. De fleste av oss har uansett opplevd å like noe på sosiale medier når du egentlig bare skulle sveipe videre.

Hvor krise dette er kommer selvfølgelig an på omstendighetene. Liker du tilfeldigvis et babybilde du strengt tatt ikke har så mye til overs for, er det kanskje like greit. Men liker du en kollegas profilbilde fra 2008, er det verre.

Løsningen mange tyr til: Trykke én gang til på likeknappen for å angre, i håp om at ingen merker noe. Men er dette bare noe du sier til deg selv for å roe nervene, eller fungerer det faktisk?

Vi har sjekket, og testene ser du i den dramatiske videoen øverst. For å bruke et utvannet begrep som overhodet ikke passer her heller: Resultatet vil sjokkere deg.

LES OGSÅ: Nysgjerrig på selfie-stenger? Her kan du se hvor dumt det ser ut

 (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)

VITENSKAP: Ved å legge to mobiler ved siden av hverandre kunne vi observere effekten av våre handlinger. Kall det gjerne, feilaktig, et vitenskapelig eksperiment. (Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE)

Instagram er nådeløs

På Instagram skal det lite til for å like bilder uten å mene det. Da et dobbelttrykk på bildene automatisk blir omgjort til et rødt hjerte, kan et sveip fort bli misforstått.

Her er den dårlige nyheten: Bildets eier blir varslet om dette uansett hvor rask du er på å trekke hjertet tilbake. Samme om mobilen hennes er låst eller ikke, og om hun er inne i appen eller ikke.

Se selv i videoen øverst i artikkelen.

LES OGSÅ: Sliter du etter iOS 9-oppdateringen? Her er svarene du leter etter!

Facebook er noe bedre

Facebook er ikke like ivrig på å varsle deg. Faktisk får vi ikke til å bli varslet om likinger på låst skjerm i det hele tatt, hverken på iPhone eller Android. Liker du noe og fjerner tommelen etterpå, får derfor ikke personen vite om det hvis mobilen ligger i lomma. Det kan dukke opp et rødt tall på Facebook-ikonet når iPhone-skjermen låses opp, men varslet ses ikke når appen åpnes.
Er hun aktiv på Facebook selv, dukker det raskt opp et varsel i appen eller på PC-skjermen uansett hvor rask du er på å fjerne tommelen. Dette forsvinner bare når hun oppdaterer varslene sine manuelt, så her fanger bordet.

Er hun på hjemskjermen på sin iPhone, vil det også raskt dukke opp et rødt tall på Facebook-ikonet når du liker noe og så angrer deg. Også dette varselet vil finnes i appen inntil varsellista oppdateres.

Vårt uhøytidelige eksperiment ga dessverre noe inkonsekvente resultater for Facebook, men én ting kan vi si med sikkerhet, uansett hvilke apper og mobiler du bruker: Det er ikke slik at «likes» kommer med angrefrist.

Hva er din verste sosiale medier-tabbe? Har du likt du noe absolutt ikke burde, eller kanskje gjort noe enda verre? Vi hører gjerne fra deg under artikkelen!

LES OGSÅ: Slik bytter du bildeformat på Instagram

Kilde for: Mobil – DinSide.no