Mobil

LG med klapptelefon

Dinside Husker du klapptelefonene? For ti-tolv år siden var de svært populære, der det fysiske tastaturet var adskilt fra skjermen slik at du kunne brette sammen telefonen når den ikke var i bruk.

I 2003 var blant annet Sony Ericsson Z600 en av de mest populære telefonene, i følge topplista til katshing.se.

NOSTALGISK TEST: Sony Ericsson Z600

Klapptelefon med Android

Denne måneden kommer LG med en splitter ny klapptelefon – Easy Smart, som også blir å finne i norske butikker. Den kjører Android som operativsystem og kan derfor fint kjøre Android-apper.

KOMMER SNART: LG Easy Smart kommer i norske butikker i løpet av september.

Riktignok har du ikke så mye spillerom hva gjelder lagringsplass (4GB, men støtte for minnekort er også på plass), så du kan ikke akkurat boltre deg i app-butikken, men det bør i hvert fall være mulig å bruke Facebook og den slags.

Skjermen måler 3,2 tommer diagonalt og har en oppløsning på 480×320, som skulle bety en punkttetthet på rundt 180 piksler pr tomme. Skjermen er også berøringsfølsom, selv om telefonen altså har et rikelig utvalg med fysiske knapper.

Enkel maskinvare

– Vi ønsker ikke at en gruppe forbrukere skal gå glipp av hele smarttelefon-revolusjonen bare fordi de foretrekker et spesielt design fremfor et annet, sier LGs produktspesialist Kristoffer Ejebro i en pressemelding.
Annet enn det nevnte har telefonen en firekjerners prosessor (1,1GHz), samt 3Mp kamera på baksiden (og 0,3Mp på fremsiden). Ikke allverdens til maskinvare med andre ord, selv om telefonen har støtte for 4G, samt WiFi og Bluetooth.

Klappet igjen er telefonen 1,66cm tykk og veier 143 gram. Den kommer i norske butikker i løpet av september i fargene rød og blå med en veiledende pris på 1890 kroner.

Ikke så lysten på klapptelefon? Her finner du Dinsides mobiltester

Kilde for: Mobil – DinSide.no