Mobil

I kveld kommer ny iPhone

Dinside Tradisjonen tro går Apple-sjef Tim Cook på scenen i kveld norsk tid for å vise frem høstens nye iPhone-modeller.

Dermed får iPhone 6 og iPhone 6 Plus sine oppfølgere, og dersom Apple følger tidligere navngiving av telefonene, vil nykomlingene hete 6s og 6s Plus.

Bedre kamera og Force Touch

En tur på ryktebørsen tyder på at kameraoppløsningen blir hevet for første gang på lenge – fra åtte til tolv megapiksler. Helt siden iPhone 4s har oppløsningen vært den samme.

Men det er én spesiell funksjon som skal bli spennende å sjekke ut, og det er den såkalte Force Touch-funksjonen, der telefonen kan registrere hvor hardt man trykker.

 (Foto: Svetapple.sk)

NY FARGE? Det ryktes om at roségull blir en ny farge i iPhone-serien. Nettstedet Svetapple.sk har laget sitt designforslag. (Foto: Svetapple.sk)

Det åpner for nye måter å interagere med telefonen på, der man for eksempel kan trykke hardt for å få opp menyer og lignende. Tilsvarende funksjon finner du for øvrig på Apple Watch og på styreflaten til nyere Macbook-maskiner.

LES OGSÅ: Slik er det å bruke Force Touch

Pussig nok tok Huawei innersvingen på Apple da de lanserte sin nye toppmodell, Mate S, som vil komme med Force Touch-funksjonalitet.

Annet enn det, vil de nye modellene selvsagt komme ned neste iOS-versjon, iOS 9, og vi regner også med at Apple vil annonsere en dato for når alle iOS-brukere kan laste ned den nye versjonen.

LES OGSÅ: 10 ting å glede seg til i iOS 9

Ny Apple TV

Apple TV begynte som et hobbyprosjekt for Apple, men har solgt såpass godt at selskapet har vært nødt til å ta produktet mer på alvor. I kveld sier ryktebørsen at Apple TV får sin første oppgradering på tre år.

 (Foto: 9to5mac.com)

STØRRE? I følge 9to5mac.com blir den neste Apple TV-utgaven større enn den forrige. (Foto: 9to5mac.com)

Det forventes at Apple vil lansere en App Store for Apple TV, slik at man kan laste ned egne TV-apper; det være seg strømmetjenester, TV-relaterte apper og spill. Faktisk ryktes det om at spill vil være et hovedfokusområde for den nye TV-boksen og at Sony (PlayStation) og Microsoft (Xbox) derfor kan forvente seg konkurranse fra uventet hold.

Med i pakken, som tilsynelatende blir vesentlig dyrere enn dagens Apple TV, vil det også være en ny fjernkontroll med innebygd mikrofon slik at man kan utføre stemmesøk, slik man allerede kan med Googles Nexus Player.

Hvorvidt den kommer til å støtte 4K eller ikke, blir imidlertid spennende å se.

LES OGSÅ: Ti kjekke tips til deg med Apple TV

Stor iPad?

Ryktebørsen stopper imidlertid ikke der. Apple skal angivelig stå klare med å presentere sin største iPad til nå, iPad Pro, med 12,9 tommers skjerm. Hvorvidt denne også vil bli presentert i kveld er imidlertid noe usikkert – muligens kommer dette på et senere tidspunkt.

Og om det kommer én iPad, så hvorfor ikke to? iPad Mini 4 kan også stå på trappene.

Selskapet har booket et stort lokale med plass til 7.000 personer til dette arrangementet, så om de har enda flere overraskelser å dra opp av hatten gjenstår å se. Muligens får vi også mer informasjon om når Apple Watch vil bli å finne i norske butikkhyller.

Apple vil sende live fra pressekonferansen for alle som har et Mac- eller iOS-produkt og besøker lenka du nettopp passerte med Safari-nettleseren (eller via «Apple events»-appen på Apple TV). Dessuten har de i år åpnet opp for at Windows 10-brukere som bruker Microsofts Edge-nettleser får innpass.

Dinside følger uansett kveldens Apple-lansering direkte i kveld klokka 19 norsk tid og rapporterer direkte.

Kilder: PCMag.com, The Verge, 9to5Mac

Kilde for: Mobil – DinSide.no