Finans og økonomi

Yoink gjør det enkelt å flytte filer

PUTT DEM I SKUFFEN: Mac-programmet Yoink gjør det lettere å flytte filer. (Foto: Eternal Storms)

PUTT DEM I SKUFFEN: Mac-programmet Yoink gjør det lettere å flytte filer. (Foto: Eternal Storms)

Dinside Selv om Apples operativsystem OS X har en rekke snarveier og funksjoner for å jobbe mer produktivt, finnes det nok av kjekke programmer som gjør ting enda litt enklere.

Er du blant dem som ofte drar og slipper filer, det være seg for å flytte dem til andre mapper, legge dem ved i en epost eller lignende, har du muligens opplevd at det kan være litt tungvint; kanskje særlig om du benytter deg av flere skrivebord, eller såkalte «spaces».

LES OGSÅ: Lag en enkel påminnelse med Gestimer

En midlertidig «skuff»

I så fall kan det være verdt å sjekke ut programmet Yoink. Når programmet er installert og startet opp, opptrer det som en midlertidig skuff du kan legge filer i.

Du drar enkelt og greit filer bort til Yoink-skuffen, og så blir de liggende der til du drar dem ut igjen eller velger å tømme skuffen (som ikke sletter filene). I tillegg til filer kan du også dra over tekst, bilder fra nettsider og så videre.

Dermed kan du i ro og mak navigere frem til dit filen skal ende opp, før du så drar den ut fra skuffen igjen. Skuffen kan du for øvrig plassere hvor du vil langs kanten av skjermen, og den kan dukke opp i det du begynner å dra eller når du nærmer deg kanten. Den har også plass til mer enn ett element av gangen.

Videoen under viser hvordan Yoink fungerer:

15 dager gratis

Om du har lyst til å prøve, kan du hente en 15-dagers prøveversjon fra selskapets nettsider.

Er du fornøyd, koster hele appen 49 kroner og kan lastes ned fra Mac App Store.

Vi har ikke lykkes å finne et tilsvarende program for Windows, men om du har noen tips, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet.

LES OGSÅ: Knappen som gir deg de skjulte Mac-menyene

Kilde for: Data – DinSide.no