Finans og økonomi

Lanserer kraftig spill-PC i miniformat

Dinside PC-produsenten Zotac har lang erfaring med mini-PC-er, og har nettopp lansert en modell som er langt kraftigere enn hva vi normalt finner i såpass kompakt utførelse.

Les også: Bygg PC på sekunder

Kraftig grafikkort

Modellen har fått navnet Magnus EN970 Plus, og leveres med et Nvidia GeForce GTX 960 grafikkort. Dette er et kraftig kort i mellomklassen, og byr på god spillytelse i de fleste nyere titlene. Normalt har ikke slik mini-PC-er dedikert grafikkort, kun integrert i APU/CPU, noe som normalt betyr laber spillytelse.

Prosessoren er av typen Intel Core i5-5200U, med klokkehastigheter på 2,2 til 2,7 GHz, og maskinen leveres med 8 GB RAM som kan utvides til 16.

Les også: Denne PC-en er på størrelse med en sigarettenner

Front: Her sitter lyd inn/ut, minnekortleser og to USB 3.0-porter. (Foto: ZOTAC)

Front: Her sitter lyd inn/ut, minnekortleser og to USB 3.0-porter. (Foto: ZOTAC)

Plass til tre disker

Men PC-en med det norskklingende navnet har også andre egenskaper for å tekkes et spillhungrig publikum, deriblant mulighet for å koble til fire skjermer samtidig (4 x HDMI), og plass til to 2,5 tommer harddisker/SSD-er i tillegg til den 120GB store SSD-en med M.2-grensesnitt som følger med.

Dermed behøver ikke lagringsplass være noe problem, selv med store mengder spill fra Steam-biblioteket innabords.

 (Foto: ZOTAC)

Bak: Fire HDMI-utganger og to ethernet-kontakter har vi aldri før sett på en så kompakt PC. (Foto: ZOTAC)

Oppgradering ser for øvrig ut til å være svært enkelt, man løfter bare av topplokket og får umiddelbar tilgang til disker, minne og trådløskort:

 (Foto: ZOTAC)

(Foto: ZOTAC)

Tettpakket

Zotac har i tillegg fått plass til fire USB 3.0-porter, to USB 2.0-porter, kortleser for alle typer SD-kort, trådløst nettverkskort (802.11ac+ Bluetooth 4.0) og to gigabit ethernet-kontakter. Ikke verst i en innpakning som måler 20 x 20 cm!

Det gir for øvrig samme fotavtrykk som Apples Mac Mini, men er riktig nok en god del større enn Intels populære mini-PC NUC.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent, men vi skal oppdatere artikkelen når vi vet noe mer.

Flere saker om mini-PC

Kilde for: Data – DinSide.no