Finans og økonomi

Nå vil Apple revolusjonere TV-en

Dinside Onsdag kveld norsk tid lanserte Apple flere nye produkter, deriblant en helt ny og langt mer avansert utgave av mediespilleren Apple TV.

– TV-opplevelsen har stått stille lenge, men nå skal vi gjøre noe med det. Fremtiden er apper, proklamerte Tim Cook fra scenen, til stor applaus blant tilhørerne i salen.

Egen App Store

Den nye Apple TV blir den første som lar brukeren installere apper selv, fra en egen Apple TV App Store. Her vil man kunne velge mellom en rekke spill, medie-apper som Netflix, Hulu og NBO, men også butikk-apper.

Tanken er at man gjennom Apple TV kan gjøre netthandel-innkjøpene sine på TV-en, mens man sitter i sofakroken.

 (Foto: ERIC RISBERG/NTB-SCANPIX)

Apple håper nettbutikker vil omfavne Apple TV med egne nettbutikk-apper for shopping gjennom TV-skjermen. (Foto: ERIC RISBERG/NTB-SCANPIX)

Siri er innbakt i fjernkontrollen

Grensesnittet er blitt oppdatert, og alt styres ved hjelp av en ny fjernkontroll. Denne har fått egen pekeplate øverst, samt knapper for volumjustering av/på (også for din fysiske TV) og en egen Siri-knapp.

Trykker du på denne, kan du foreta søk og gi kommandoer til Apple TV. Du kan for eksempel se en film, trykke på knappen og be Siri spole til det punktet der en viss skuespiller dukker opp, eller ganske enkelt spørre muntlig om været eller sportsresultater. Svarene vil dukke opp nederst på skjermen, uten behov for å avslutte filmavspillingen.

Avanserte spillfunksjoner

Fjernkontrollen har også innebygd gyroskop og aksellerometer, og disse er først og fremst tiltenkt spill. Ved å svinge kontrollen kan du for eksempel spille tennis eller kaste en bowlingkule. Som ventet blir spill en vesentlig del av den nye Apple TV-opplevelsen, og Apple demonstrerte flere spill fra scenen, også at flere spilte samtidig. Da kan de andre som deltar bruke iPhonen eller iPod Touch-en som kontroller.

 (Foto: ERIC RISBERG/NTB-SCANPIX)

Spill blir en viktig funksjon i nye Apple TV, og den nye fjernkontrollen har innebygd gyroskop og aksellerometer for å registrere bevegelse. (Foto: ERIC RISBERG/NTB-SCANPIX)

Vårt søsternettsted Pressfire har mye mer om spill-delen

Apper på tvers

Standard-appene er fortsatt på plass, inkludert den nye streamingtjenesten Apple Music, men alle skal være redesignet. Utviklere skal enkelt kunne lage apper for Apple TV, også universelle apper som går på tvers av i-enheter. På den måten kan man laste ned spill og apper til for eksempel iPad, og kostnadsfritt laste ned samme app til Apple TV.

Nye Apple TV vil være utstyrt med en 64-bit A7-prosessor, støtte Bluetooth 4.0 og trådløst 802.11AC-nett, ha HDMI-utgang og ethernet-port som på forrige utgave. Den er noe høyere enn forgjengeren, og kommer i to utgaver – en med 32GB lagringsplass og en med 64GB. Prisen i USA blir henholdsvis 149 og 199 dollar.

Den kommer i butikkene i 80 land allerede neste måned, og 100 land innen nyttår. Det er uklart om Norge hører med i første pulje.

Vi kommer tilbake med flere detaljer og test så snart vi får et eksemplar i hende.

Les også:
Apple klare med nye iPhones
Ny iPad Pro utfordrer PC-markedet

Kilde for: Data – DinSide.no