Mobil

Microsoft klare med Office 2016

Dinside I dag slippes Microsoft Office 2016, den nye utgaven av verdens mest populære pakke med kontorprogrammer, inkludert Word, Excel, Powerpoint og Outlook. Pakken blir tilgjengelig både som et produkt du betaler en engangssum for og som abonnementstjeneste.

Les også: Tegnet som forsvant

Kjøp og abonnement

Hvis du allerede abonnerer på Office 365, vil du fra og med i dag kunne laste ned og installere den nye versjonen fra din kontoside hos Microsoft, uten ekstra kostnader. Senere vil den komme som en obligatorisk oppgradering gjennom Office update, får vi opplyst fra Microsoft.

Prisene blir for det meste uforandret, det betyr 599 kroner i året for Office 365 Personal og 849 kroner for Home-abonnement for inntil fem brukere, der hver bruker i tillegg kan lagre inntil 1TB med data i Micrsofts nettskytjeneste OneDrive.

Prisene for de andre utgavene har vi foreløpig ikke fått fra Microsoft, men ifølge prissammenligningstjenesten Prisjakt kan det se ut til at Home & Student-versjonen (én bruker) vil koste i underkant av 1.400 kroner.

Les også: Softmaker FreeOffice: Gratis kontorpakke

Viktige nyheter

 (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Microsofts Office-direktør Anna Olsson demonstrerer nyhetene i Office 2016 for Dinside. (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Brukere av Office 2013 vil øyeblikkelig kjenne seg igjen i Office 2016, da det er få umiddelbart synlige endringer i grensesnittet. Det er først når man tar programmene i bruk, at man ganske raskt vil oppdage flere av nyhetene.

– Utvidet samhandling og deling står sentralt i Office 2016. Dette er noe brukerne våre etterspør oftere og oftere, sier Anna Olsson, Direktør for Office-divisjonen i Microsoft Norge.

Dette medfører blant annet at OneDrive har fått en betydelig større rolle i nye Office enn tidligere. Dette kommer spesielt til uttrykk i Word 2016, der flere nå kan jobbe med samme dokument samtidig, hvis dokumentet ligger lagret i OneDrive:

FLERE SAMTIDIG: Nå kan flere redigere Word-dokumenter samtidig. Endringer blir markert med etiketter, og seksjoner som er opptatt vil låses. Det er foreløpig kun Word av Office-programmene som har fått denne funksjonaliteten.

Dette er første gang vi ser denne muligheten i skrivebordsutgaven av Word, men det har vært mulig i web-versjonen også tidligere. Funksjonaliteten er også på plass hos webkonkurrenten Google Docs.

Nytt er også vedlegg i eposter (Outlook) som i praksis kun er lenker til filer som ligger lagret på OneDrive. Man kan til og med bestemme om mottakerne skal ha tilgang til å redigere dem, eller bare lese, direkte fra Outlook:

Hurtigliste over de siste filene du har redigert, dukker nå opp når du trykker på vedlegg-knappen. Dermed kan du spare både klikk og sekunder:

Smartere hjelp

– Det har også vært et stort poeng å gjøre ting enklere. Ved hjelp av den nye Tell me-funksjonen blir det for eksempel langt enklere å finne funksjonalitet og få ting gjort, sier Olsson.

Tell me ligger som et søkefelt øverst i Office 2016-programmene. Lurer du for eksempel på hvordan du skal sette inn animasjon i PowerPoint, kan du enkelt skrive «animasjon» i Tell me-feltet. Da hentes all funksjonalitet knyttet til dette opp i menyen, og du kan utføre oppgavene direkte:

Smarte oppslag er også nytt, og gjør det enklere å finne opplysninger om temaer du jobber med. Holder du for eksempel på med en presentasjon og ønsker å finne utfyllende forklaringer eller bilder av et bestemt tema eller ord, kan du høyreklikke på ordet og velge Smart Lookup. Da vil det foretas et Bing-søk, og søkeresultatene vil vises i høyremargen. Derfra kan du for eksempel dra og slippe bilder direkte inn i presentasjonen:

Excel har også fått en god del ny funksjonalitet, blant annet kan du velge mellom en rekke nye diagram-typer:

Alle plattformer

Dette var bare et utdrag av noen av de viktigste nyhetene i Office 2016, du finner mer informasjon om de andre nyhetene hos Microsoft.

Office 2016 for Mac ble lansert allerede i sommer. I tillegg finnes nå Office både for Android, iOS og Windows Phone.

– Vår nye strategi er klokkeklar: Vi skal være på de plattformene kundene våre er på, sier Olsson.

Les også:
Mye bedre gratis-Office

Kilde for: Mobil – DinSide.no