Finans og økonomi

Nå får nordmenn kjøpt Nexus Player

NÅ I NORGE: …og Nexus Player kan også brukes som spillkonsoll. (Foto: GOOGLE)

NÅ I NORGE: …og Nexus Player kan også brukes som spillkonsoll. (Foto: GOOGLE)

Dinside Mange nordmenn har gått til anskaffelse av Apples TV-boks, Apple TV. Også Googles Chromecast-plugg har solgt som varmt hvetebrød og lar deg sende innhold fra mobiltelefon, PC og nettbrett direkte til TV-en uten en tråd.

10 tips for deg med Apple TV
10 kjekke Chromecast-tips

Egen mediespiller

Nexus Player er Googles frittstående mediespiller, som du kobler til TV. I tillegg til å kunne brukes som en Chromecast (altså at du kan sende innhold fra mobiltelefon, nettbrett og PC), kjører den også Android og har derfor egne apper som kan kjøres på TV.

En mer direkte konkurrent til Apple TV, altså.

Ikke bare kan du se på ulike typer innhold – til Nexus Player får du også kjøpt en håndkontroll slik at du også kan spille Android-spill direkte på TV.

Kan kjøpes i Norge

Nå kan den endelig kjøpes i Norge. Google har satt prisen til 899 kroner i sin nettbutikk, som inkluderer fjernkontroll, men ikke spillkontrollen. For den må du ut med 499 kroner ekstra.

KAN SPILLE: Med denne håndkontrollen til 499 kroner kan du også spille spill på Nexus Player.

Vi fikk låne et tilsvarende produkt på denne tiden i fjor, og fikk akkurat nok tid med den til å lage en liten forhåndstitt.

LES MER: Slik er Android TV

Spesifikasjoner

Android-enheten har 8GB lagringsplass, 1GB arbeidsminne og en firekjerners Intel Atom-prosessor som snurrer på 1,8GHz. Den har HDMI-utgang og micro USB-utgang og støtter 802.11ac-standarden hva gjelder trådløst nettverk. Kablet nettverk får du imidlertid ikke brukt.

Enheten måler 120x120x20mm og veier 235 gram. Med i pakken får du også en fjernkontroll med innebygd mikrofon slik at du også kan søke med stemmen.

Vi kommer selvsagt til å bestille et testeksemplar sporenstreks!

Kilde for: Data – DinSide.no