Finans og økonomi

Se kjøreruten som video

EN SLAGS VIDEO: Via tjenesten Street View player kan du se en video av hvordan du kjører fra A til B. (Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN)

EN SLAGS VIDEO: Via tjenesten Street View player kan du se en video av hvordan du kjører fra A til B. (Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN)

Dinside De siste årene har Googles biler kjørt rundt med et spesielt kamera på taket for å avfotografere veier rundtom på kloden. Resultatet er tjenesten Street view, som gir brukerne mulighet til se hvordan det ser ut rundt om kring.

I 2010 ble tjenesten også lansert i Norge – altså med bilder av norske veier. Selv bruker vi ofte Street View-tjenesten før vi reiser på ferie, for å orientere oss litt i nabolaget på forhånd.

Senere har Google også utstyrt sine medarbeidere med ryggsekker med kamera, slik at det også finnes bilder på steder der det ikke finnes bilveier, som i Grand Canyon.

Flere morsomme vrier

Via Googles API-er til karttjenesten er det flere som har laget ganske morsomme ting basert på gatebildene. En av våre favoritter er Geoguessr, som plasserer deg et tilfeldig sted på kloden der du kan titte deg rundt for så å gjette hvor du befinner deg.

En annen variant er Streetview Stereographic, som viser Googles gatebilder som miniplaneter.

LES OGSÅ: Lag din egen miniplanet med telefonen

Som å se film

Google Maps Street View Driver er en tjeneste som også er ganske fiffig. Den lar deg angi et start- og sluttpunkt for en kjørerute, og deretter vises gatebildene raskt etter hverandre som om du ser kjøreturen som en video – riktignok ikke like silkemykt som Googles nye DeepStereo-teknologi, men …

Via to knapper kan du øke eller senke bildefrekvensen, og du kan også dra i tidslinjen for å spole frem og tilbake. Til høyre ser du også gjeldende posisjon på kartet.

Den fungerer riktignok ikke helt smertefritt – i enkelte veikryss får vi blant annet en liten omvisning i sidegater, men det kan allikevel være et kjekt verktøy for å pugge på forhånd hvordan du skal kjøre.

LES OGSÅ: Ti kjekke Google Maps-triks

Kilde for: Data – DinSide.no