Mobil

Slik flytter du Spotify-spillelistene til Apple Music

Dinside Mange har latt seg friste av Apples «åpningstilbud» på sin strømmetjeneste, Apple Music. Uten å betale kan du teste tjenesten i tre måneder før du eventuelt må betale 99 kroner i måneden videre for full tilgang.

LES MER: Slik er Apple Music

Om du vurderer å bytte strømmetjeneste medfører det imidlertid en liten kostnad – tiden du har brukt på å lage spillelister i den forrige tjenesten du brukte.

Men har du en håndfull spillelister i Spotify du gjerne skulle hatt over på Apple Music, finnes det heldigvis flere fremgangsmåter for å få dem over:

Applefy for Mac

Har du Mac, er Applefy definitivt den enkleste løsningen. Programmet er publisert på GitHub med åpen kildekode og er gratis å laste ned.

Applefy fungerer på følgende måte: Når du har startet programmet, logger du på med brukernavnet og passord fra Spotify. Dernest velger du spillelisten du vil eksportere, hvorpå programmet oppretter én MP3-fil per sang med riktig navngiving. MP3-filene inneholder bare fem sekunders stillhet:

Dernest åpner du iTunes, går til spillelister-fanen og oppretter en ny spilleliste. Gi den gjerne samme navn som spillelista i Spotify og dra MP3-filene over. Når du har gjort det, merker du alle sangene, høyreklikker på dem og velger «Legg til iCloud-musikkbiblioteket»:

Sangene blir nå lagt til i iCloud-biblioteket ditt – hvis du ikke får opp denne valgmuligheten, må du først sørge for å krysse av for å bruke iCloud-bibliotek i iTunes-innstillingene.

Vi er ikke helt ferdig ennå – når sangene er synkroniserte med iCloud, høyreklikker du én gang til og velger «fjern nedlasting». Nå skal spillelista dukke opp på alle tilkoblede enheter. Om du vil kan du høyreklikke og velge «gjør tilgjengelig når frakoblet», så lastes alle sangene ned på datamaskinen.

STAMP for Windows (og Mac)

Har du Mac, anbefaler vi definitivt Applefy-løsningen omtalt over, for denne varianten, som du kan bruke til Windows, er tregere, langt mer «hackete» og tar dessuten bare ti og ti sanger i slengen – med mindre du betaler for premium-versjonen, som koster 8 euro (drøye 70 kroner).

Vær også oppmerksom på at programmet opptrer som en «mellommann» mellom deg og iTunes og er nødt til å stjele en informasjonskapsel fra iTunes for å fungere, derav «hackete» over.

Du begynner med å laste ned Stamp fra nettsiden vi nettopp lenket til og starter programmet. Da ser det slik ut:

Som beskrevet må du først autorisere iTunes, og det skjer ved at programmet stjeler en informasjonskapsel ved å opptre som en mellommann. Du trykker på knappen og trykker igjen på «look for cookie». Nå er du nødt til å «hjerte» en sang i Apple Music. Når det er gjort, går det noen sekunder, og så har Stamp funnet informasjonskapselen.

Dernest må du logge på Spotify. Her bruker Stamp Spotifys autoriserings-API, hvilket betyr at du først logger på Spotify via et nettleservindu og deretter gir Stamp tilgang til profilen din.

Spillelistene dine dukker så opp, og så velger du hvilken du vil importere og trykker på knappen merket «start transfer».

Som du vil merke tar det brått ti-femten sekunder per sang, så fordelen her er først og fremst at du kan holde på med andre ting i stedet for å søke opp sangene selv. Som nevnt stopper gratisversjonen etter ti sanger, hvorpå du må trykke på et par knapper for å fortsette importen.

En ulempe er også at Stamp ikke oppretter en spilleliste – den legger bare sangene til i biblioteket ditt. Med andre ord må du, etter å ha importert sangene i en spilleliste, opprette en spilleliste i Apple Music og legge til de nylig importerte sangene (her kan den smarte spillelista «nylig lagt til» være din venn).

LES OGSÅ: En smart måte å dele musikk på

Kilde for: Mobil – DinSide.no