Mobil

Vis Android-bildet på PC-skjermen

VINDU PÅ SKJERMEN: Med Vysor kan du vise innholdet på mobiltelefonen som et eget vindu på PC-skjermen. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

VINDU PÅ SKJERMEN: Med Vysor kan du vise innholdet på mobiltelefonen som et eget vindu på PC-skjermen. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Dinside Har du noengang ønsket å vise hele telefonskjermen på PC-skjermen?

Det kan være kjekt om du for eksempel heller ønsker å bruke PC-tastaturet for å skrive inn tekst, har lyst til å spille et mobilspill på en større skjerm eller skal holde en presentasjon der tilskuerne bør se innholdet på mobilskjermen din.

Chrome-utvidelse

Vysor er en ganske enkel løsning i så måte. Du laster ned Chrome-utvidelsen, plugger i telefonen via USB-kabelen og så kobler du til.

Med andre ord er du nødt til å bruke nettleseren Chrome for å få det til å virke, som kan lastes ned gratis om ikke du har den fra før.

Etter noen sekunder vises hele mobiltelefonbildet i et eget vindu på skrivebordet. Du kan navigere og klikke med muspekeren, samt skrive inn tekst ved å bruke PC-tastaturet.

Om du har en telefon der hjemknappen befinner seg på utsiden av skjermen, kan du bruke Home-knappen på tastaturet (Fn-venstrepil på Mac) for å simulere trykk på hjemknappen (eller bare trykke på den fysisk), Esc for tilbakeknapp og F1 for menyknapp.

LES OGSÅ: Ni apper vi ikke klarer oss uten

…men gjør dette først

TRYKK-TRYKK-TRYKK: For å få frem utviklermenyen på en Android-telefon, er du nødt til å trykke mange ganger på buildnummeret.

For å få Vysor til å fungere, er du imidlertid nødt til å aktivere USB-feilsøking på telefonen før du kobler den til. For å få til det, er fremgangsmåten slik:

  • Gå til innstillinger, om telefonen (nederst)
  • Trykk mange ganger på Build-nummer helt til du får beskjed om at utviklermodus er aktivert.
  • Gå ett hakk tilbake og inn i den nye menyen du har fått, utviklerinnstillinger
  • Slå på bryteren for USB-feilsøking

Merk at Vysor fortsatt er i betaversjon og at den ikke nødvendigvis fungerer smertefritt med alle telefoner.

Bak utvidelsen står Koush, som tidligere jobbet for Cyanogen og også står bak AllCast, ROM Manager og Helium.

Se flere «Slik gjør du det»-artikler

Kilde for: Mobil – DinSide.no