Mobil

Snart kan telefonene lades enda raskere

Dinside Du står på farten til å dra ut og oppdager at det bare er 15 prosent igjen på mobilbatteriet. Hvor mye får du ladet på de tjue minuttene du har til rådighet før du må ut døra?

Akkurat det varierer veldig ut fra hvilken telefon du har. Mange leveres nå med langt kraftigere ladere enn 5W-laderne som var vanlige tidligere, og lar deg derfor fylle på ganske mye i løpet av de nevnte 20 minuttene.

Klare med Quick Charge 3.0

Vi har tidligere skrevet om Qualcomms Quick Charge 2.0-teknologi, som støttes av ganske mange telefoner på det norske markedet i dag, selv om de ikke nødvendigvis leveres med en kraftig lader i esken.

Qualcomm er selskapet som står bak Snapdragon-prosessorene, som brukes av svært mange telefonprodusenter, og neste generasjon prosessorer fra selskapet vil få støtte for Quick Charge 3.0.

Teknologien skal angivelig klare å lade et vanlig mobilbatteri fra 0-80 prosent i løpet av 35 minutter. Til sammenligning kan dagens 2.0-variant by på 0-60 prosent på 30 minutter.

Batteriet selskapet har brukt i referansemålingen har for øvrig 2.750mAh kapasitet.

LES OGSÅ: Test av nødladere

Intelligent spenning

Måten Qualcomm får til dette på er via en såkalt «intelligent negotiation for optimum voltage». Det gjør at telefon og lader sammen kan sørge for at spenningen hele veien gjøres optimal. Her kan spenningen finjusteres i trinn på ±200mV – fra 3,6V til 20V, mens 2.0-varianten har bare støtte for 5, 9, 10 og 20 volt.

Quick Charge 3.0 kommer i de nye prosessorseriene 820, 620, 618, 617 og 430, der vi nok kan forvente at størstemann, 820, vil bli å finne i mang en toppmodell neste vår.

820-prosessoren vil for øvrig også støtte hastigheter opp til 600Mbps i mobilnettet (LTE Cat 12), og ifølge Qualcomm vil den nye prosessoren være dobbelt rask og halvparten så strømkrevende som den eksisterende 810-toppmodellen.

Men ikke alt går på skinner her heller …

Qualcomm har nemlig fått til dels kraftig kritikk for deres gjeldende 810-toppmodell, som spesielt har hatt problemer med varmeutvikling.

Det så vi selv da vi testet Xperia Z3+ fra Sony.

Er du nysgjerrig på mer, finner du mer informasjon hos Qualcomm.

Kilde for: Mobil – DinSide.no