Mobil

Snart kommer de nye toppmodellene

Dinside Mandag går den årlige mobilmessen i Barcelona, Mobile World Congress, av stabelen.

Skjønt – tradisjonen tro er det duket for nyheter allerede dagen i forveien.

Samsung med ny toppmodell

For søndag 1. mars har både Samsung, HTC og Huawei invitert inn til pressekonferanser. Spesielt knytter det seg stor spenning til Android-markedsleder Samsung, som vil avsløre sitt nye flaggskip søndag kveld.

Den nåværende toppmodellen, Galaxy S5, har i følge The Verge solgt 40 prosent svakere enn hva koreanerne forventet, og derfor er den neste S-telefonen svært viktig for selskapet.

BUET: Samsung hinter om nok en buet modell – sannsynligvis Galaxy S6 Edge.

Ifølge ryktebørsen er design satt i høysetet på den neste S-modellen, som trolig vil bli å finne i to versjoner; en av dem med buet skjerm på begge sider. Selskapet vakte stor oppsikt da de lanserte Galaxy Note Edge på IFA-messen i høst, der høyre side av mobilskjermen krummer slik at en del av skjermen er på siden av telefonen.

Avsløringer fra ytelsestester viser også at Samsungs nye flaggskip, som bruker Samsungs egen prosessor, også scorer svært godt i forhold til konkurrentene; faktisk bedre enn iPad Air 2 i enkelte tester.

Samsung har hintet litt underveis de siste ukene, og det virker som at også kameraet vil stå i fokus på den nye toppmodellen.

Samsung holder pressekonferanse klokka 18:30 søndag 1. mars. Direktesending kan du se på Youtube.

HTC M9

UTOPIA: HTC bruker store ord i forkant av sin avsløring søndag ettermiddag.

Noen timer før Samsung-pressekonferansen (nærmeste bestemt klokka 16:00) er det HTC som inviterer til lansering. Her er det også liten tvil om hva som blir presentert – nok en toppmodell i One-serien, som sannsynligvis vil bære modellnavnet M9.

HTC har fått svært positiv oppmerskomhet de siste par årene for telefoner som skiller seg litt ut, med et eksklusivt utseende og svært god lyd fra de interne høyttalerne.

Ifølge ryktene ser det ut til at M9 vil følge i samme fotspor, selvsagt med oppgradert maskinvare innabords. Det ryktes om en ny Snapdragon 810-prosessor som i ytelestester presterer over 50 prosent bedre enn de gjeldende 805-prosessorene, men som Samsung etter sigende har valgt å droppe på grunn av varmeproblemer.

M9 ser ut til å få en 5-tommers skjerm med full HD-oppløsning (1920×1080) og ikke QHD (2560×1440) som mange andre toppmodeller har fått i disse dager. Det er ikke nødvendigvis et onde – selv må vi innrømme at skrittet opp til QHD ikke er viktig på såpass små skjermer; spesielt når høyere oppløsning også krever mer strøm.

Muligens kommer det også et ekstranummer fra HTC i form av M9 Plus; en litt større variant som også kan inkludere en fingeravtrykksensor.

HTC holder altså pressekonferanse søndag 1. mars klokka 16:00, som du kan se direkte her.

Huawei først ut

Det er imidlertid Huawei som åpner balubaet i år, med pressekonferanse tidligere på dagen. Selskapet har dog invitert til det de selv anser som deres viktigste pressekonferanse i år den 15. april, så vi forventer ikke en ny toppmodell fra kineserne på MWC-messen.

STIKK TIL SAMSUNG: Huawei har laget en aldri så liten parodi av Samsung-invitasjonen.

Det som imidlertid forventes er to smartklokker, der i hvert fall én av dem skal ha 4G-støtte og dermed kunne fungere uten mobiltelefon. I tillegg ryktes det om at selskapet vil presentere et nytt nettbrett på messen.

Microsoft på mandag

Mandag morgen er det Microsoft som holder pressekonferanse. Det ryktes om at selskapet vil vise frem en god håndfull nye telefoner, men at ingen av dem vil være en skikkelig toppmodell.

Vi antar også at fokus vil være Windows 10, som bare er noen måneder unna, og som vil kjøre på bærbare PC-er, nettbrett, mobiltelefoner og annet Microsoft-utstyr.

Hva med Sony og LG?

Hverken Sony eller LG har invitert til pressekonferanser, og dermed ser det ut til at vi må vente lenger på deres nye flaggskip; Xperia Z4 og LG G4. Sony, derimot, ser i hvert fall ut til å lansere nettbrettet Xperia Z4 Tablet Compact, altså oppfølgeren til Xperia Z3 Tablet Compact.

TRE: Vi regner med at «Three ways to be brave» handler om tre nye telefoner fra Honor.

Huaweis datterselskap Honor, derimot, står klare med pressekonferanse tirsdag 3. mars, som sannsynligvis betyr tre nye telefoner ut fra invitasjonen.

Selskapets første modell, Honor 6, ble belønnet med en sekser på Dinsides terning og ble også trukket frem som ett av fjorårets beste kjøp på tampen av året i fjor, fordi den tilbør svært mye telefon for pengene.

Dinside reiser for øvrig til Barcelona for å gi deg nyhetene fra mobilmessen.

Vi hører fra oss når det braker løs på søndag.

SAMLESIDE: Mobile World Congress 2015
Dinsides mobiltester

Kilde for: Mobil – DinSide.no