Mobil

Tre nye telefoner fra Motorola

Dinside «Your relationship status is about to change» stod det på invitasjonen fra Motorola, og nå har selskapet avduket tre nye modeller på pressekonferanser i både London, New York og Saõ Paulo.

Innledningsvis var selskapet opptatte av at de kun legger til Android-funksjoner som er nyttige, og som ikke konkurrerer med eksisterende funksjoner. Annet enn det skal opplevelsen ligge så tett opp til den originale Android-versjonen fra Google som mulig – «no bloatware», som markedssjef Adrian Hayes formulerte det.

Motorola var heller ikke mindre beskjedne enn å hevde at de nye telefonene ville ha de beste kameraene i sin klasse.

Moto X Style

Dette blir den nye toppmodellen fra Motorola og er en videreføring av Moto X-modellen. Telefonen har en skjerm på 5,7 tommer med QHD-oppløsning som fyller 76 prosent av fotavtrykket.

LES OGSÅ: Telefonene med mest skjerm i forhold til fotavtrykk

Telefonen blir tilgjengelig med bakdeksler i forskjellige farger, eller fra naturmaterialer som ekte tre eller Saffiano-lær.

Kjøpere kan selv designe sin egen telefon via selskapets «Moto maker»-nettside, men vi har foreløpig ikke fått noe svar på om denne tjenesten blir tilgjengelig for oss nordmenn.

LAG SELV: Via Moto Maker tilbyr Motorola kundene å designe telefonen sin selv; både innvendig og utvendig.

Når det gjelder hurtiglading hevder selskapet å ha laget den raskeste ladeløsningen. Deres TurboCharge-funksjon lader enda hurtigere enn Samsung Galaxy S6 – etter 15 minutters lading gikk telefonen fra 0-34%, mot 0-26% på Samsung-telefonen, og det på et batteri med større kapasitet (3000mAh vs 2600).

Kameraet har oppløsning på 21 megapiksler, og i følge Motorola har DxOMark allerede testet kameraet og rangert det som ett av de tre beste mobilkameraene på markedet.

Prosessoren en Snapdragon 808 som kjører på 1,8GHz, altså tilsvarende som i LG G4. Arbeidsminnet er 3GB og interminnet 16/32/64GB, med støtte for minnekort.

Og prislappen? 4.300 kroner i Norge etter det vi får opplyst fra Motorola. Telefonen lanseres i september.

Moto X Play

DEN MIDTERSTE BUKKENE BRUSE: Moto X Play har større batteri enn toppmodellen, Style, men har noe svakere innmat.

Play-utgaven av Moto X vil ligge noe lavere i pris og vil ha det samme kameraet, hurtiglading og enda større batteri på 3650mAh.

Prosessoren er imidlertid en noe svakere Snapdragon 615, og arbeidsminnet 2GB. Skjermen er også bittelitt mindre – 5,5 tommer.

Telefonen lanseres i august med en norsk prislapp på 3.300 kroner.

Moto G

G-telefonen er en rimeligere variant fra Motorola, og har nå blitt vanntett, med IPX7-sertifisering, som betyr at du kan ha den 30 minutter under vann i inntil én meters dybde.

G: Moto G får en veiledende prislapp på 1900 kroner og er nå blitt vanntett.

Kameraet skal ha mye til felles med det som finnes i Nexus 6 (også fra Motorola), men med en annen objektivkonstruksjon og et IR-filter. Spesifikasjonsmessig ligger den et godt stykke bak X-telefonene, med Snapdragon 410-prosessor, 8/16GB lagringsplass og 1/2 GB RAM, avhengig av hvilken modell man går for.

Moto G lanseres i løpet av de nærmeste dagene med en prislapp på 1.900 kroner her til lands.

Her finner du Dinsides mobiltester

Kilde for: Mobil – DinSide.no