Mobil

Opera Max får Wi-Fi-støtte

DinsideOpera Max er en kjekk Android-app som kan hjelpe deg å knappe inn på databruken på mobilen.

Det gjør den ved å komprimere det meste av trafikk før det sendes til telefonen din. Siden mengden data som lastes ned er mindre, kan nettsider også lastes inn raskere. Både penger og tid spart, med andre ord.

Da vi først omtalte Opera Max for drøyt ett år siden kunne den kun komprimere data over mobilnettet, men nå har det kommet en ny versjon av appen som støtter komprimering over Wi-Fi, altså trådløst nettverk.

Ifølge Opera har dette vært den mest etterspurte funksjonen, siden 80 prosent av databruk skjer over Wi-Fi, hevder selskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Appene som bruker mest data

Redningen for tregt hotellnett?

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

SÅ MYE SPART: En kjapp sjekk på Instagram, og Opera Max hadde spart 6,2 megabyte. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Har du problemer med å åpne nettsider på offentlige trådløse nettverk på for eksempel flyplassen, hotellet eller en kafé, hvor veldig mange gjerne er koblet til samtidig, kan den nye funksjonen hjelpe deg.

Den kan også være nyttig å bruke når du er koblet til et trådløsnett hvor det er begrensninger på hvor mye data du kan laste ned, for eksempel om du har mobilt bredbånd hjemme eller på hytta.

Få full oversikt over databruken

Når du installert og startet appen, ligger den i bakgrunnen og komprimerer videoer, bilder og eventuell annen data i de fleste apper og nettsteder.

LES OGSÅ: Slik fungerer Opera Max

Åpner du Opera Max-appen, kan du se hvilke andre installerte apper som sluker datatrafikk så vel som batteri. Mobilbruk og Wi-Fi-bruk håndteres imidlertid separat.

Ellers kan du også blokkere apper fra å bruke data rett fra appen, i stedet for å måtte gå via innstillingene på Android-enheten.

Blitt litt penere

KOMPRIMERER IKKE ALT: Det er noen typer data Opera Max ikke komprimerer. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

KOMPRIMERER IKKE ALT: Det er noen typer data Opera Max ikke komprimerer. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

I tillegg til Wi-Fi-støtte, har den nye versjonen av Opera Max også fått et forbedret brukergrensesnitt som følger designprinsippene introdusert i Android 5.0 Lollipop, kalt «Material Design».

Ingen store endringer, men den har blitt litt renere og penere i designen.

Last ned:
Opera Max for Android (Google Play, gratis)

LES OGSÅ: Slik reduserer du databruken på mobilen

Kilde for: Mobil – DinSide.no