Mobil

– S6 Edge har det beste kameraet

Dinside DxOMark har i mange år vært et anerkjent testinstitutt for kameraer, og begynte for noen år siden også å teste mobilkameraer.

Med labutstyr og presise målinger av ting som skarphet, eksponering, fargenøyaktighet, støy og andre aspekter gis det en solid rapport om de ulike kameraene, og i dag postet de altså testene av Samsungs to siste modeller; Note 4 og S6 Edge.

86 av 100 poeng

Samsungs nye toppmodell, S6 Edge, ligger nå alene på toppen av lista med 86 av 100 poeng. Note 4 plasserte seg inn på en annenplass med 83 poeng.

Det rimer godt med vår egen test av telefonen, der vi skrev som følger:

«Vi tør dermed å påstå at Samsung leverer ett av de aller ypperste mobilkameraene i S6 og S6 Edge, og det vet vi er viktig for mange.»

Tidligere var det Apple som hadde topplasseringen delt mellom iPhone 6 og iPhone 6 Plus; begge med 82 poeng på DxOMarks skala. Både Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3 og Sony Xperia Z2 følger så med 79 poeng hver seg.

Best på stillbilder

GODT FORAN: Her er DxOMarks topp 5-liste over mobilkameraer, der Samsung nå har de to første plasseringene.

S6 Edge scorer best på stillbilder og får 88 poeng i denne grenen, mens videoegenskapene vurderes til 84 av 100; også det det beste til nå. For Note 4 er poengene henholdsvis 84 og 83 poeng.

S6 Edge får spesielt god kritikk for eksponering, autofokus og detaljnivå, mens hvitbalansen ved bruk av blits i innendørs belysning, samt støynivået i svak belysning trekker noe ned.

Flere detaljer finner du hos DxOMark

LES TESTEN: Samsung Galaxy S6 Edge

Her finner du Dinsides mobiltester

Kilde for: Mobil – DinSide.no