Mobil

Slik bruker du de nye Snapchat-effektene

Dinside Snapchat har akkurat lansert sin mest skrullete funksjon noensinne.

I en stor oppdatering av appen til Android og iOS introduseres animerte selfies, eller Lenses, som lar deg legge på spesialeffekter på selvportrettene dine, skriver Mashable.

Sju nye effekter

For å ta i bruk de nye linsene, trykk og hold på ansiktet ditt til du ser at det blir merket med et rutenett.

Da vil det dukke opp en rad med effekter nederst sammen med utløserknappen. Bla gjennom effektene for å velge den du vil bruke.

Du har sju ulike linser å velge mellom, deriblant animerte hjerteøyer, regnbue-tunge (eller er det kanskje oppkast?) og et horror-ansikt (sendes ikke til lettskremte folk). Du kan ta både stillbilder og video, og sistnevnte gir kanskje aller morsomst effekt.

Ifølge Mashable stammer den nye linse-funksjonen fra en app kalt Looksery, som skal ha blitt kjøpt opp av Snapchat for en tid tilbake.

 (Skjermdump: KIRSTI ØSTVANG)

GJØR DEG TIL: Du har sju forskjellige effekter å velge mellom; noen triveligere enn andre. (Skjermdump: KIRSTI ØSTVANG)

Andre nyheter

Forutenom de nye effektene, kommer Snapchat-oppdateringen med masse annet nytt også. Frem til nå har det kun vært mulig å se en mottatt snap én ekstra gang per dag. Nå kan du få se bilder eller videoer om igjen enda flere ganger, riktignok mot betaling.

LES OGSÅ: 10 kjekke Snapchat-triks

Det vil koste deg 0,99 dollar for tre repriser, 2,99 dollar for ti repriser og 4,99 dollar for 20 repriser.

Trofésamling er en annen ny funksjon hvor du kan samle troféer etter hvert som du utfører ulike oppgaver. For eksempel får du en trofé om du sender en video, ifølge Mashable.

Til slutt kommer oppdateringen også med en guide til såkalte venne-emojis, altså emojiene som brukes til å beskrive ditt forhold til Snapchat-venner du er mest i kontakt med.

ANDRE NYHETER: Etter hvert som du bruker de ulike funksjonene i Snapchat-appen, vil du nå få troféer. Og lurer du på hva de ulike venne-emojiene står for? Sjekk guiden i innstillingene.

Nye Snapchat kan lastes ned til Android (Google Play) og iOS (App Store) nå.

LES OGSÅ: Nå kan man betale med Snapchat

Kilde for: Mobil – DinSide.no