Finans og økonomi

Slik får du tilbake «Nylig brukte steder»

DinsideWindows 10 har vært med oss i noen uker, og vi begynner å venne oss til det nye operativsystemet. Og selv om mange av tilbakemeldingene er positive, er det likevel ett og annet mange ikke er like fornøyd med.

Noe vil kanskje komme på plass i framtidige oppdateringer, mens andre krever at du gjør noen grep selv.

Nykommer

En av nyhetene i Filutforsker i Windows 10, er Hurtigtilgang, som er plassert øverst til venstre. Denne er ment å gi deg rask tilgang til mapper du bruker ofte, og filer du nylig har åpnet:

Les også: Slik fikser du startmenyen i Windows 10

Slik virker den

Mappelisten inneholder en del faste elementer, som Skrivebord og Nedlastinger, mapper de fleste av oss har et aktivt forhold til. I tillegg kan du feste dine egne favorittmapper til mappelisten, ganske enkelt ved å høyreklikke på dem og velge Fest til Hurtigtilgang:

I tillegg inneholder mappelisten en dynamisk del; mapper du bruker ofte. Dette er selvfølgelig svært nyttig, men hva med listen over de siste mappene og stedene du brukte?

Den ble kalt «Nylig brukte steder», og var lett tilgjengelig under Favoritter i Windows 7 og 8, men er av en eller annen grunn tatt bort i Windows 10. Alt som er tilbake er en liste over Nylig brukte filer, ikke mapper/steder.

Hvis du har en arbeidsflyt som tilsier at du trenger rask tilgang til siste brukte mapper, finnes det et triks. Det krever imidlertid at du kjører en liten kommando i søkefeltet.

Les også: Full disk etter oppgradering til Windows 10?

Slik gjør du det

1. Trykk på søkeikonet på oppgavelinjen:

2. Kopier teksten under, og lim det inn i søkefeltet:

%windir%explorer.exe shell:::{22877a6d-37a1-461a-91b0-dbda5aaebc99}

3. Trykk på Retur-tasten på tastaturet.

4. Nå vil Filutforsker åpne i eget vindu, og du vil finne utlistingen Nylig brukte mapper til venstre. Dette tilsvarer Nylig brukte steder i tidligere Windows-versjoner:

5. Høyreklikk på Nylig brukte mapper, og velg Fest til Hurtigtilgang:

6. Heretter vil du alltid finne Nylig brukte mapper under Hurtigtilgang. Klikk på kolonnen Endringsdato for å sortere de aller siste brukte mappene øverst.

Flere Slik gjør du det-guider

Kilde for: Data – DinSide.no